Kombinált és kiegészítő hőcserélős hőszivattyúkkal elérhető jóságfok növekedés. A legújabb Galletti fancoil a palettán: CFV beépíthető modell. Csökkenő megrendelésállomány és az infláció az építőipart leginkább akadályozó tényezők. Miért fontos a kórházak vízkezelése? Közösségi mosdósorok szabványa. Adó 1% az Épületgépészeti Múzeum számára. Az Aereco és Aldes cégcsoport egyesülése, újabb lehetőségeket teremt a légtechnika piacán.
Kombinált és kiegészítő hőcserélős hőszivattyúkkal elérhető jóságfok növekedés
Az emelkedő energiaárak és az energiahatékonyságra való törekvés mellett szükség van a nagyobb hatékonyságú hőszivattyús berendezések használatára. A cikkben bemutatásra kerülnek a kombinált rendszerű magas kondenzációs, egyszerre fűtő és melegvizet előállító hőszivattyúk és azok a lehetőségek, amelyekkel a levegő-víz hőszivattyúk magasabb jósági fokot érhetnek el.
Támogatott tartalom
A legújabb Galletti fancoil a palettán: CFV beépíthető modell
Az utóbbi időszakban felgyorsult a hőszivattyúk térnyerése, a korszerű, költséghatékony és környezettudatos fűtési rendszerek terjedése magával hozta a fancoilok iránti kereslet növekedését is. Sokan viszont úgy gondolják, ha nem találnak számukra tetszetős modellt, vagy eleve nem akarják, hogy látható legyen a hőleadó, akkor akár a padlófűtés mellé is igyekeznek láthatatlan berendezéseket beépíttetni. Ahol nem áll rendelkezésre elegendő hely álmennyezetben kazettás, vagy légcsatornás fancoilok beépítésére, ott lehet remek választás az új, Galletti CFV keskeny, falba vagy mennyezetbe süllyeszthető fancoilja.
Csökkenő megrendelésállomány és az infláció az építőipart leginkább akadályozó tényezők
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége tagszervezeteit és az építőipar további jelentős szereplőit, összesen 400 céget megkeresve felmérte, hogy tavaly milyen változásokat hoztak a piaci körülmények, illetve a cégek milyen várakozásokkal tekintenek az idei évre.
Támogatott tartalom
Miért fontos a kórházak vízkezelése?
A kórházak és különböző egészségügyi intézmények, laboratóriumok higiénikus működésének alapvető feltétele a megfelelő vízminőség megléte. Folyamataiktól és a felhasználástól függően az eltérő egységek számára más-más vízminőség biztosítására lehet szükség. Nem mindegy, hogy milyen vizet használnak például egy műtőben, a laborokban, a dialízis osztályon, steril állomásokon, terápiás medencékben, vagy a konyhán.
Közösségi mosdósorok szabványa
Május elején jelent meg az MSZ EN 14296:2015+A1:2019 Egészségügyi berendezések. Közösségi mosdósorok szabvány magyar nyelvű változata, amely visszavonja és helyettesíti az MSZ EN 14296:2015-öt.
Adó 1% az Épületgépészeti Múzeum számára
Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása nagy segítség a nonprofit szervezetek számára. Azoknak a figyelmébe ajánljuk az Épületgépészeti Múzeumot, mint támogatható szervezetet, akik még nem rendelkeztek az adó 1 százalékukról.
Az Aereco és Aldes cégcsoport egyesülése, újabb lehetőségeket teremt a légtechnika piacán
A technikai fejlődés mind az építőanyagok, mind a gépészeti rendszerek tekintetében jelentős volt az elmúlt időszakban. A fejlesztések a gépészet terén jellemzően a jobb szabályozhatóságot, ezáltal a magasabb komfortot és az alacsonyabb energiaigényt szolgálták.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz