Elnököt és elnökséget választott az Épületgépészeti Tagozat. Nagy érték egy kompakt testben. A Panasonic bemutatja a PACi Elite Series 4 légkondicionálót. Jön a XVI. Pollack Expo. Fókuszban az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia. Vissza a természet(es)hez! Elfogadták az új F-gáz rendeletet! A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat. Villamos felmérések Testo okos műszerekkel II. AERECO-REHAU Energiahatékonysági roadshow. Maximális belső komfort, minimális energiafelhasználás. Megjelent a Siemens zsalumozgatók új összefoglaló kiadványa.
Elnököt és elnökséget választott az Épületgépészeti Tagozat
2023. április 4-én a Magyar Mérnöki Kamara Szerémi úti székházában került sor az Épületgépészeti Tagozat tisztújító küldöttgyűlésére, amelyen a 4 éves mandátuma végéhez érő vezetőség, közel azonos összetételben, ismét felhatalmazást kapott a megjelent képviselőktől.
Támogatott tartalom
Nagy érték egy kompakt testben
A Panasonic bemutatja a PACi Elite Series 4 légkondicionálót
Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatja a stílusos új PACi NX Elite Series 4 légkondicionálót, amely 7,1-14 kW teljesítményben kapható. Ez a legújabb sorozat ideális megoldást kínál a kereskedelmi célú fűtéshez és hűtéshez, amelynek középpontjában a szén-dioxid-mentesítés áll, miközben a klímaberendezések rendkívül hatékony teljesítménye is megmarad.
Jön a XVI. Pollack Expo
Fókuszban az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Miként használható az épületek belső és külső tereinek tervezéséhez a mesterséges intelligencia, hogyan fejlődtek az autóipari vezérlőrendszerek az ABS-től az önvezetés irányába, miként zöldíthetők az ipari épületek a talajszondás CO₂-csökkentéssel? – a kérdésekre a mesterséges intelligencia és az energiatudatosság szem előtt tartásával adhatók válaszok.
Támogatott tartalom
Vissza a természet(es)hez!
Elfogadták az új F-gáz rendeletet
Előző cikkünkben még feltételes módban számoltunk be róla, hogy a felülvizsgált és jelentős szigorításokon átesett F-Gáz törvény új rendelkezései milyen súlyos követkeményekkel járnak, szinte minden Európában forgalmazott HFC, vagy HFO (szintetikus) hűtőközeggel működő légkondicionáló berendezésre. Azóta az EP által megszavazott előterjesztéssel, ami többek között már az IPCC 06 jelentés alapján számítja a GWP értékeket, és a jövőben már automatikusan figyelembe veszi az elhíresült – veszélyes anyagokról szóló – PFAS anyagok tiltására vonatkozó rendelkezéseket is, az EU törvényhozói viszonylag rövid határidőn belül (pl. monoblokk hőszivattyúk 2025 dec. 31-ig gyárthatóak F-gáz tartalmú közeggel) szinte minden szintetikus hűtőközeget kitiltanak az európai piacon forgalmazható klímaberendezésekből.
A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat
Tavaly július óta 10 százalékkal többen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban – derült ki a Cofidis legfrissebb reprezentatív kutatásából. A vállalat negyedéves rendszerességgel vizsgálja a hazai háztartások anyagi helyzettel kapcsolatos várakozásait.
Villamos felmérések Testo okos műszerekkel II.
Ahogyan a villamos mérőműszerek kínálatában így a Testo márka kínálatában is az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb műszer a digitális multiméter. A Testo termékkínálatában 3 féle variációban érhető el a testo 760 névre hallgató műszer.
AERECO-REHAU Energiahatékonysági roadshow
Maximális belső komfort, minimális energiafelhasználás
Gyere és legyél részese az AERECO és REHAU közös országos roadshow-jának, melyet 12 különböző helyszínen, kifejezetten gépész kivitelező és tervező kollégáknak szervezünk!
Megjelent a Siemens zsalumozgatók új összefoglaló kiadványa
A Siemens SI Building Products épületautomatizálási üzletága teljeskörű termékportfolióval kínálja megoldásait a HVAC szakemberek számára, melybe beletartoznak a légtechnikai zsalumozgatók is. Ezen termékek széles teljesítmény- és méretválasztékban érhetők el, különböző vezérlőjelek működtethetők és sokféle kommunikációs protokollon keresztül képesek felügyeleti rendszerekhez kapcsolódni.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz