Küldöttgyűlést tart az Épületgépészeti Tagozat. Szintet lépne szakmai fejlődésében? Az Épületgépészeti Tagozat elnökségének beszámolója. Az épületgépészet az életünk… Beszámoló az ÉGT Szakértő Testület 2019–2022 év közötti munkájáról. Elhunyt Zöld András professzor. Villamos felmérések Testo okos műszerekkel I. A Crok’andises Solstice® L40X aggregáttal létesít fagyasztókamrát.
Küldöttgyűlést tart az Épületgépészeti Tagozat
Az Épületgépészeti Tagozat elnökségének négyéves mandátuma lejárt. A következő ciklusra szóló választás a tagozati küldöttgyűlés feladata lesz. A tisztújításra április 4-én kerül sor a Magyar Mérnöki Kamara Szerémi úti székházában.
Támogatott tartalom
Szintet lépne szakmai fejlődésében?
Hatékonyabbá tenné munkafolyamatait és egyszerű módot keres villamosterveinek elkészítéséhez? Látogasson el mySchneider partnerportálunkra, töltse le kiadványainkat és ismerje meg tervezőknek, villamosipari szakembereknek készült szoftvereinket! Szakértőink pedig segítenek az e-autó-töltés, energiamenedzsment, kis- és középfeszültségű tervezés, kivitelezés során.
Az Épületgépészeti Tagozat elnökségének beszámolója
A beszámoló az MMK ÉgT 2023. április 4-i tisztújító küldöttgyűlésére készült. A most leköszönő elnökség az 2019. február 1-i tisztújító küldöttgyűlés óta dolgozik együtt. A beszámolót, a Tagozat elnöke, Gyurkovics Zoltán állította össze.
Támogatott tartalom
Az épületgépészet az életünk…
A Merkapt Zrt. állandó kiállítóként idén ismét részt vesz a CONSTRUMA-HUNGAROTHERM 11. Nemzetközi fűtés, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállításon az A pavilon 202-es standján, ahol közel 200 m²-en, nemzetközi szinten is ismert és elismert gyártó és márkaképviselő partnereivel együtt mutatja be épületgépészeti újdonságait, átfogó képet nyújtva a jelenlegi trendekről és azok megvalósíthatóságáról illetve a vállalat kínálatban megtalálható márkákról.
Beszámoló az ÉGT Szakértő Testület 2019–2022 év közötti munkájáról
A Szakértő Testület alapvetően 3 területen dolgozott az elmúlt négy évben. A vezető tervezői címek kérelmének elbírálása és javaslattétel. Állásfoglalások a kreditekkel, gyakorlati idő elfogadásával kapcsolatban. Az Év Épületgépész Tervezője pályázatok értékelése.
Elhunyt Zöld András professzor
Prof. dr. Zöld András gépészmérnökként dolgozott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Fő kutatási és oktatási területe az épületenergetika volt. A műszaki tudományok doktora és kandidátusa címeit ezen a területen végzett kimagasló munkásságáért szerezte. Évtizedekig vezette a BME Épületgépészeti és Épületenergetikai Tanszékét, ahol nemcsak szakmai, hanem emberi nagyságáról is tanúbizonyságot tett.
Villamos felmérések Testo okos műszerekkel I.
A különböző villamos karbantartásoknál használt eszközök és azon belül műszer kiválasztásánál is hasonlóak a mérlegelendő szempontok. Legyen megbízható, strapabíró, megfelelő mérési megoldásokat nyújtó eszköz a mindennapok során, akár egy rendszer kiépítéssel foglalkozó villanyszerelő, akár egy rendszer üzemeltetésért felelős karbantartó, akár egy napelemes rendszerekre specializálódott szakember használja. A Testo német márka termékei pedig éppen ezen szempontokból igazán remek választások, legyen szó akár villamos mérőműszerekről, hőkamerákról.
A Crok’andises Solstice® L40X aggregáttal létesít fagyasztókamrát
Puy-de-Dőme-i Kereskedelmi és Kézműves Kamaránál tartott tanfolyamot követően a Crok’andises vezetője megismerkedett az alacsony környezeti hatású hűtőközegekkel, és az R-455A-t választotta a fagyasztóhelyiség felújításához.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz