Viszlát gázkazán, éljen a hidrogén – gyorsjelentés Frankfurtból. A Weishaupt BiBlock® levegő/víz split rendszerű hőszivattyúja akkor mutatja meg igazi erejét, mikor kinn hideg van. Az EP terve szerint 2028-tól minden új épület kibocsátásmentes lenne. Az R290-es forradalom! Kazánok szerkezeti anyagaira vonatkozó szabvány jelent meg. Milyennek ítéli vállalkozása üzleti környezetét? Szakmai regisztráció, szakmai programok. HUNGAROTHERM 2023. Energiahatékonyságot növelő felújítások REHAU Renova padlófűtéssel. Idén tavasszal is indul a Danfoss eAkadémia előadássorozat!
Viszlát gázkazán, éljen a hidrogén – gyorsjelentés Frankfurtból
A 2023-as ISH középpontjában a környezettudatosság és fosszilis energiahordozóktól való függőség csökkentése áll. A kétévente megrendezett eseményen számos gyártó mutatja be az újdonságaikat, így a piac várható trendjei jól kirajzolódnak.
Támogatott tartalom
A Weishaupt BiBlock® levegő/víz split rendszerű hőszivattyúja akkor mutatja meg igazi erejét, mikor kinn hideg van
A 12 kW-os modell 2019 évben debütált a német hőszivattyús piacon és már a forgalmazás első évében óriási népszerűségnek örvendett. A vállalat a fokozatosan növekvő hőszivattyús igényeket meghallgatva 2021-ben kihozta a BiBlock® 20 kW-os változatát, mellyel tovább emelte ennek a készülékfajtának az ázsióját nem csak Németországban, hanem a teljes európai piacon.
Az EP terve szerint 2028-tól minden új épület kibocsátásmentes lenne
A 343 szavazattal, 216 ellenében és 78 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás szerint az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelv átdolgozására azért van szükség, hogy 2030-ra jelentős mértékben csökkenjen az uniós épületállomány üvegházhatásúgáz-kibocsátása és energiafogyasztása, 2050-re pedig egyáltalán ne jelentsenek környezeti terhet.
Támogatott tartalom
Az R290-es forradalom!
Előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogy vált a nürnbergi CHILLVENTA Nemzetközi Klíma, Hűtés és Légtechnikai Szakkiállítás a TERMÉSZETES hűtőközegek forradalmának egyik fontos színterévé és ugyanez várható a frankfurti ISH rendezvényen is. Hogy miért? Mert jelen állás szerint az új F-Gáz törvény szigorításai (a szakbizottság a múlt héten módosításokkal elfogadta az előterjesztést), ami már az új IPCC 06 jelentés alapján számítja a GWP értékeket, és az elhíresült – veszélyes anyagokról szóló – PFAS törvénytervezet (február 7-én vitára beterjesztve) bevezetésével az EU törvényhozói viszonylag rövid határidőn belül (pl. monoblokk hőszivattyúk esetén 2025. dec. 31-ig gyártható F-gáz tartalmú készülék) – szinte minden szintetikus hűtőközeget kigyomlálnak az európai piacon forgalmazható klímaberendezésekből.
Kazánok szerkezeti anyagaira vonatkozó szabvány jelent meg
Az MSZT 2023. március 1-jén tette közzé az MSZ EN 12952-2:2022 Vízcsöves kazánok és segédberendezéseik. 2. rész: Kazánok és segédberendezéseik nyomással terhelt részeinek szerkezeti anyagai szabvány magyar nyelvű változatát.
Milyennek ítéli vállalkozása üzleti környezetét?
Konjunktúrafelmérést készítünk az épületgépész mérnökök körében, amelyben arra keressük a választ, hogy az építőipar jelenleg is zajló változásai miként érintik a tervezők munkáját és megrendelésállományát. Szánjon 1 percet a kitöltésre!
Támogatott tartalom
Szakmai regisztráció, szakmai programok
HUNGAROTHERM 2023
Elindult a szakmai regisztráció az idén március 29. és április 2. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA-HUNGAROTHERM szakkiállításokra, ahova ismét több száz kiállító hozza el legújabb termékeit, innovációit.
Energiahatékonyságot növelő felújítások REHAU Renova padlófűtéssel
Az energiaárak változásának hatására lendületet kaptak és a közérdeklődés középpontjába kerültek az energiahatékonyságot növelő beruházások, amelyben a helyiségenként szabályozott padlófűtésnek kiemelkedő szerepe van.
Idén tavasszal is indul a Danfoss eAkadémia előadássorozat!
Újra indul a Danfoss tavaszi online képzési sorozata hűtési és fűtési szakemberek számára.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz