Elkészült 2022 utolsó negyedévének építésaktivitási jelentése. A Grohe Magyarország a jövő szakembereit is támogatja! . Székesfehérváron tartották a Mérnökbált. A Testo új légsebességmérői megérkeztek: kompakt légsebesség- és térfogatáram mérés. A hőszivattyú-technológia a kulcs a 2050-es dekarbonizált épületállományhoz? Jön a tizenhetedik Pollack Expo.
Elkészült 2022 utolsó negyedévének építésaktivitási jelentése
Nominálisan ugyan kicsit bővült az Aktivitás-Kezdés a hazai építőiparban 2022 utolsó negyedévére a gyenge harmadikat követően, de továbbra is nagyon alacsony volt a megkezdett kivitelezések értéke – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.
Támogatott tartalom
A Grohe Magyarország a jövő szakembereit is támogatja! 
Február 16-án a Grohe Magyarország egy frissen átadott oktatóteremmel támogatott egy budapesti szakképző iskolát hosszútávú jótékonysági programjának keretein belül. 
Székesfehérváron tartották a Mérnökbált
A Magyar Mérnöki Kamara és a Fejér Megyei Mérnöki Kamara közös szervezésében rendezték meg február 11-én Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király kupolatermében a XXV. Országos Mérnökbált.
A Testo új légsebességmérői megérkeztek: kompakt légsebesség- és térfogatáram mérés
Az épületüzemeltetésben nélkülözhetetlen mérési igény a precíz légsebességmérés, mind anemosztátoknál, mind légcsatornákban. A légsebesség mérésére többféle műszer is válaszható, elérhetőek szárnykerekes, hődrótos légsebességmérők, illetve olyan nyomásmérő műszerek is, amelyekhez csatlakoztatható Prandtl / Pitot cső.
A hőszivattyú-technológia a kulcs a 2050-es dekarbonizált épületállományhoz?
A Magyar Hőszivattyú Szövetség (MAHŐSZ) 2023. április 19-én Budapesten egy magas szintű rendezvényt tart hazai és nemzetközi előadók részvételével. A konferencia keretében megoldásokat és jó példákat mutatnak fel arra, hogy a hőszivattyú-technológia hogyan könnyítheti meg és egyszerűsítheti le az átállást egy szén-dioxid-mentes hazai épületállomány mielőbbi elérésére.
Jön a tizenhetedik Pollack Expo
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara 2023. április 13-14-én rendezi meg a XVII. Pollack Expo szakmai kiállítást és konferenciát a Pécsi Expo Centerben.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz