Építőipari gyorsértékelés és a 2023-as várakozások. Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében? Megindult a kitermelés a békési gázmezőn. HUNGAROTHERM, ahol az épületgépész szakma találkozik. Csökkent a földgázfelhasználás Európában. Mennyibe kerül, ha az utcát fűtjük? Két nagy spanyolországi sajtüzem a biztonsága és teljesítménye miatt választotta a Greenway® Neo N-t. Óriási logisztikai központ épül Ecseren.
Építőipari gyorsértékelés és a 2023-as várakozások
A fizetőképes kereslet további bővülése 2023-ban nem várható. 2022-ben a Kormány mintegy 2100 milliárd forint értékű megrendelést halasztott a 2024. év utáni időszakra. Az ipari szektor létesítményei és a logisztikai beruházások húzhatják az ágazatot a 2023. évben. A lakásépítés és az állami megrendelések csökkenni fognak.
Támogatott tartalom
Mekkora megtakarítási potenciál rejlik az Ön szivattyús rendszerében?
A mindennapi életben a szivattyúk az épületek szíveként dolgoznak, biztosítják a komfortot, a megfelelő munkakörülményeket. De ennek ára van. A szivattyúk bekerülési költsége a teljes élettartam költségeknek mindössze 5-10%-át teszi ki – a többi az üzemeltetés költségei. Ez utóbbi költségeken jelentős mértékű megtakarítás realizálható. A Grundfos ENERGY CHECK szolgáltatása segít ebben.
Megindult a kitermelés a békési gázmezőn
2023. február 13-án üzembe állt az első kút a Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen, Nyékpuszta mezőn a napokban megkezdődik a második kút fúrása is.
Támogatott tartalom
HUNGAROTHERM, ahol az épületgépész szakma találkozik
A HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. március 29. és április 2. között várják az érdeklődőket a CONSTRUMA – HUNGAROTHERM szakkiállításokon részt vevő cégek. Több száz kiállító hozza el ismét legújabb termékeit, innovációit. A CONSTRUMA csokor kiállításai 2023-ban a HUNGAROTHERM Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás, a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás.
Csökkent a földgázfelhasználás Európában
Decemberben az előző hónaphoz képest több importforrás érkezett Európába, a földgázbehozatal 8%-kal emelkedett. A szabad nemzetközi LNG forrásokért nem folyt a korábbi hónapokhoz hasonló kiélezett árverseny. A hazai földgázfelhasználás az előző évihez képest 24%-kal csökkent, a csúcsnapi felhasználás 503 GWh-t tett ki, amely 2014 óta a legalacsonyabb érték – állapítja meg Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal december havi földgázpiaci riportja.
Mennyibe kerül, ha az utcát fűtjük?
Meg kell tanulnunk, hogy jól szigetelt épületek esetén kizárólag folyamatos és szabályozott szellőzési rendszer kiépítésével kompenzálhatjuk azt a hiányt, amit az épület természetes filtrációjának megszűnése eredményez!
Két nagy spanyolországi sajtüzem a biztonsága és teljesítménye miatt választotta a Greenway® Neo N-t
A Técnicas y Aplicaciones Frigoríficas Salmantinas vállalat kétszeresen támaszkodik a Climalife által kifejlesztett közvetítőközegre, mivel az 100%-ban növényi eredetű, biológiailag lebomló és NSF HT1 minősítéssel rendelkezik.
Óriási logisztikai központ épül Ecseren
Hatalmas, 47 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít Ecseren a Waberer’s International bővülő ügyfélkörének kiszolgálása céljából. A beruházás értéke 18 milliárd forint, melyet a vállalat saját forrásaiból és beruházási támogatásból finanszíroz. A raktárkomplexum a legmodernebb műszaki és környezetvédelmi megoldások alkalmazásával épül, és várhatóan 2024 első negyedévében készül el.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz