Elkészült a legfrissebb energiastatisztikai riport. Fisher hővisszanyerős szellőztetők. Iránymutatás a geotermikus rendszert magukban foglaló épületkorszerűsítési koncepcióhoz. Intelligens, takarékos és még karcsú is? Tisztújítás az Épületgépészeti Tagozatban. III. Zöld Fordulat Szakmai Nap. 2023. Február 15. Budapest. Fűtésre másképp válasszunk klímát, mint hűtésre. Energiahatékonyság családi házakban.
Elkészült a legfrissebb energiastatisztikai riport
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal havi rendszerességgel publikál adatokat a hazai szén- és kőolajtermékekről, valamint a villamos energia- és földgázellátásról. Az energiatermelésre, készletekre, ellátásra vonatkozó havi adatok és a primer mérleg a tárgyhónapot követő 65-ödik napon érhetők el.
Támogatott tartalom
Fisher hővisszanyerős szellőztetők
Manapság ha meglévő épület felújításáról, korszerűsítéséről van szó, akkor legtöbbször a nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés, esetleg a régi fűtőberendezés korszerűbbre való cseréje valósul meg. Kevés szó esik a szellőzésről és annak fontosságáról.
Iránymutatás a geotermikus rendszert magukban foglaló épületkorszerűsítési koncepcióhoz
A CEN új munkaértekezleti megállapodást jelentetett meg, amelynek célja, hogy általános kezelési iránymutatást adjon az EGS-technológiákon alapuló épületkorszerűsítési projektben részt vevő érdekelt felek számára.
Támogatott tartalom
Intelligens, takarékos és még karcsú is?
SUPERNOVA SMART+WIFI függőlegesen és vízszintesen is beépíthető WIFI-kapcsolattal is vezérelhető okosbojler, a lapos kivitelű intelligens vízmelegítők új generációja. Ezekben a típusokban együtt vagy külön-külön is működtethetőek a fűtőelemek a két víztartályban, így a berendezés nagy mennyiségű meleg vizet képes előállítani, mindezt meglepően rövid idő alatt és költséghatékonyan.
Tisztújítás az Épületgépészeti Tagozatban
A tisztségviselők 4 éves ciklusa hamarosan véget ér, ezért a következő 4 évre ismét vezetőséget kell választanunk, ami a Küldöttgyűlés feladata lesz. A jelöltállítás határideje 2023. március 14.
III. Zöld Fordulat Szakmai Nap
2023. február 15., Budapest
Újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a hőszivattyúkkal és más környezettudatos épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Fűtésre másképp válasszunk klímát, mint hűtésre
A rosszul méretezett klímaberendezés nemcsak több energiát fogyaszthat, hanem nyaranta huzatosnak érezhetjük. A klímás fűtési igények növekedésével még fontosabb, hogy a várható használathoz legjobban illeszkedő eszközt válasszuk.
Energiahatékonyság családi házakban
Az energiahatékonyság egyre nagyobb szerepet játszik életünkben, akár családi házban, akár többlakásos társasházban élünk. Ilyen ingatlanok fűtése és melegvíz előállítása általában központi kazánnal történik, a melegvizet pedig hőcserélős tartályban tárolják, mely berendezésekre a kemény víz veszélyt jelenthet.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz