Változott a hazai ivóvízszabályozás. A Panasonic úttörő Aquarea A2W K és L generációs hőszivattyúi. Megjelent a távhőszektor adatait tartalmazó statisztikai kiadvány. Tisztújításra készül az Épületgépészeti Tagozat. Start 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap. Hogyan biztosítsuk a szükséges légpótlást nyílt tűzterű kandallók esetében? Az elektromosra váltás időtálló választás. A szigetelés kulcsfontosságú a jobb energiahatékonyság és fenntarthatóság szempontjából.
Változott a hazai ivóvízszabályozás
Az ivóvíz minőségét szabályozó, 2023. január 12-én hatályba lépett új rendelkezések a korábbinál is nagyobb hangsúlyt helyeznek az ivóvízzel összefüggő kockázatok csökkentésére. Az új európai uniós szabályozás révén további lehetséges szennyezőkre terjed ki az ivóvízminőség ellenőrzése.
Támogatott tartalom
A Panasonic úttörő Aquarea A2W K és L generációs hőszivattyúi
Az energiahatékony fűtési és hűtési megoldások iránti globális keresletnövekedésre reagálva a Panasonic bővíti az Aquarea levegő-víz hőszivattyúinak választékát. Masaharu Michiura, a Panasonic Corporation fűtési és szellőztetési vállalatának elnöke a párizsi Interclima 2022 kiállításon vázolta fel a vállalat növekedési stratégiáját, továbbá bemutatta a termékcsalád legújabb kiegészítőit, az Aquarea K és L generációs modelljeit.
Megjelent a távhőszektor adatait tartalmazó statisztikai kiadvány
Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványa, amely a magyar távhőszektor 2021. évi működési adatait összegzi. Az idén nyolcadik alkalommal összeállított kiadvány többek között bemutatja a hazai távhő működési modelljét és a legfontosabb országos távhőadatokat.
Tisztújításra készül az Épületgépészeti Tagozat
A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat tisztségviselőinek 4 éves ciklusa hamarosan véget ér, ezért a következő 4 évre ismét vezetőséget kell választanunk, ami a Küldöttgyűlés feladata lesz.
Start 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap
2023. február 1-én újra megrendezésre kerül Budapesten, a Lurdy Konferenciaközpontban a START 2023 – Épületgépészeti Évindító Információs Nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében.
Hogyan biztosítsuk a szükséges légpótlást nyílt tűzterű kandallók esetében?
Bár a modern kor követelményei szükségessé teszik a kandallók és cserépkályhák esetében is az égéshez szükséges levegő közvetlen bevezetését a tűztérbe, ennek sok esetben nincsenek meg a szükséges technikai feltételei.
Az elektromosra váltás időtálló választás
A növekvő áramköltségek miatt nem tűnik a legkézenfekvőbb döntésnek, hogy most váltsunk elektromos fűtésre, de ha fél szemmel a jövőre tekintünk, ez lehet az okos választás.
A szigetelés kulcsfontosságú a jobb energiahatékonyság és fenntarthatóság szempontjából
A Climalife, az öko-hatékony megoldások szakértője az ipar szolgálatában, nemzetközi szereplő a poliuretán és polisztirol habok piacának igényeit kielégítő habosító anyagok előállításában és szállításában. Interjú Fabien Marée-vel, a Climalife fejlesztési és alkalmazási műszaki támogatási részlegének habosítóanyag-szakértőjével.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz