Terhelésillesztési mutatók háztartási méretű napelemes rendszer méretezésére. Tökéletes komfort egész évben, mindössze egy készülékkel? Biomassza-tüzeléssel kapcsolatos javaslattervezet véleményezése. Fűtés Galletti MLI inverteres monoblokk hőszivattyúval. Erősen koncentrált a korszerűtlen lakások területi eloszlása. Testo hőkamerás vizsgálat a hatékony fűtési rendszerekért.
Terhelésillesztési mutatók háztartási méretű napelemes rendszer méretezésére
Lakóépületeink hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszerei egyre komolyabb kihívások elé állítják villamosenergia-hálózatainkat. A problémákat látva felmerül a kérdés: tudunk-e jobb méretezési elvet kialakítani hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszereinkre? A cikkben a szerzők két új terhelésillesztési mutatót, az „öntermelés” illetve „hálózathasználati tényező” fogalmakat vezetik be. A mutatók leírása egyszerű, így könnyen alkalmazhatók új háztartási méretű kiserőművek méretezési keretrendszerének kialakítására.
Támogatott tartalom
Tökéletes komfort egész évben, mindössze egy készülékkel?
Supernova HW magasra is szerelhető, megfordítható, ultrakeskeny inverteres fan-coil, Multiset vezérlővel minden konfigurációhoz. Használhatjuk fűtésre, hűtésre, párátlanításra és levegőszűrésre egyaránt.
Biomassza-tüzeléssel kapcsolatos javaslattervezet véleményezése
A magyarországi növényi alapú biomassza-tüzelés műszaki és környezetvédelmi szempontú fejlesztésével kapcsolatban javaslattervezetet állítottak össze az Energiaügyi Minisztérium számára a hazai szakmai szervezetek, akik várják a kollégák véleményét és a vitába való becsatlakozását.
Támogatott tartalom
Fűtés Galletti MLI inverteres monoblokk hőszivattyúval
Manapság az újépítésű, ill. egyes meglévő (arra alkalmas) épületekbe egyre gyakrabban terveznek be hőszivattyút annak előnyei, fenntarthatósága és alacsony üzemeltetési költségei miatt. A hőszivattyúk közül a levegő-víz vagy levegő-levegő hőszivattyúk kivitelezhetők a legegyszerűbb és leggyorsabb módon, így a piacon ezek a berendezések a legelterjedtebbek.
Erősen koncentrált a korszerűtlen lakások területi eloszlása
A magyar lakásállomány energiahatékonysága gyenge, a minőségi megújulás lassú – állapítja meg évről-évre a Magyar Nemzeti Bank lakáspiaci jelentése. A most kiadott elemzésben sincs ez másként, hiszen, bár valamelyest javult a helyzet az erre irányuló támogatásoknak köszönhetően, még jónéhány évre van teendő a lakásállomány energiahatékonyságának javítását illetően. A helyzet a jelenlegi energiaválságban még inkább sürgető.
Testo hőkamerás vizsgálat a hatékony fűtési rendszerekért
A fűtési időszakban a kazánok ellenőrzése és karbantartása mellett a teljes fűtésrendszert is érdemes átnézni, beleértve a fűtéscsöveket, radiátorokat, valamint az égéstermék elvezetést is. Egy gyors hőkamerás vizsgálattal az eliszaposodás vagy szivárgás egyszerűen kimutatható. Így gyorsan, hatékonyan és ami a legfontosabb roncsolásmentesen felfedezhetők a kritikus pontok.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz