Megalakult a BIM Szakosztály. December 9-én napelemes konferencia lesz. Az Országház fűtési rendszerét 120 éve nem korszerűsítették. 2023-ban ismét HUNGAROTHERM kiállítás! A 20. század kezdete óta az egész országban csökkent a fűtési energiaigény. REHVA – BIM előadás Frankfurban.
Megalakult a BIM Szakosztály
2022. november 21-én, hétfőn hivatalosan is megalakult az Épületgépész Tagozat égisze alatt a BIM Szakosztály. Az elnök megválasztása mellett összeállt az ügyrend kidolgozásával megbízott munkacsoport is.
Támogatott tartalom
December 9-én napelemes konferencia lesz
A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 2022. december 9-én rendezi a magyar napenergiaipar legrangosabb eseményét XIV. Szolár Konferencia – Szakmai és Befektetői Workshop címmel.
Az Országház fűtési rendszerét 120 éve nem korszerűsítették
Jelentősen alacsonyabbak lehetnének az Országház rezsiszámlái, ha a 120 éve átadott épület korszerűbb energetikai rendszerekkel rendelkezne, részben ezért kezdődik a ház belső rekonstrukciójának és modernizációjának előkészítése.
Támogatott tartalom
2023-ban ismét HUNGAROTHERM kiállítás!
A HUNGAROTHERM Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás 2019. után először, 2023. március 29. és április 2. között kerül ismét megrendezésre, egy időben a CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari és OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítással. A CONSTRUMA kiállítási csokor Magyarország kiemelkedő szakmai fóruma, mely az építkezés­től, az épületgépészeten át a lakberendezésig lefedi az otthonteremtés teljes spektrumát.
A 20. század kezdete óta az egész országban csökkent a fűtési energiaigény
1901 óta az egész országban csökkent a téli fűtési igény, a leginkább a hegyvidéki és a nyugati területeken. A melegebb időjárás miatt az idei fűtési szezon kezdetén is alacsonyabb volt a fűtési igény az átlagosnál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből.
REHVA – BIM előadás Frankfurban
2022-ben is megrendezésre került Frankfurtban a Light&Building Expo, közel 1500 kiállitóval és több ezer látogatóval. A rendezvény épületautomatizálási kiállítási szekciójának keretén belül került sor a „REHVA Expert talk” rövid előadásaira és a szekció végén és kerekasztal-beszélgetésre.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz