Mindenben felülmúlta az Épületgépész Tervezői Konferencia a korábbiakat. A keverőkörök új generációja. Grundfos Mixit. Az épületek várható energiafogyasztásának becslése tervezési fázisban. Weishaupt. Falon, padlón. Európa LNG-igénye felhajtotta a világpiaci árakat. Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma a Praktikerben. Megújult Testo szivárgáskereső termékcsalád – az új testo 316 sorozat. Tervezői támogatás az új SCHAKOnnect V1.16 CAD-böngészővel. REHAU őszindító akció.
Mindenben felülmúlta az Épületgépész Tervezői Konferencia a korábbiakat
A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2022. szeptember 30-án hatodik alkalommal rendezte meg az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az évek során a szakma meghatározó eseményévé nőtte ki magát. A konferencia jelentőségét és méretét jól jelzi a látogatóként résztvevő 550 épületgépész-mérnök és a kiállítóként jelen lévő 52 iparági vállalat.
Támogatott tartalom
A keverőkörök új generációja
Grundfos Mixit
A keverőkörök optimális tervezése és telepítése jelentős hatással van a beruházási költségekre, a komfortra, az energiahatékonyságra és a rendszer üzemeltetési költségeire.
Az épületek várható energiafogyasztásának becslése tervezési fázisban
Komoly kihívást jelent megbecsülni egy megrendelőnek az építendő vagy felújítandó épület várható működési energia fogyasztását. A szerző kifejti, a probléma az, hogy óriási a különbség a tervezett és a megvalósult épület között. A számított és a mért értékek között jelentkező különbség a tervezés, a kivitelezés, az átadás és az üzemeltetési fázisok során együtt gyűjthető össze. A dinamikus energetikai szimuláció egyfelől információt biztosít ahhoz, hogy ne legyen szakadék a tervezett állapot és a valóság között, másfelől pedig döntéstámogató eszközként segítheti is a kitűzött célok megvalósulását és ellenőrzését. A szerző bemutatja a dinamikus szimuláció lépéseit, felsorolja a rendelkezésre álló szimulációs szoftvereket és a különböző európai épületminősítések elvárásait.
Támogatott tartalom
Weishaupt. Falon, padlón.
A Weishaupt Thermo Condens sorozat 80 vagy 100 kW-os kondenzációs gázkészülékek (kaszkádban akár max. 800 kW) egyaránt érdekesek lakóparkok, ipari objektumok vagy kommunális épületek számára. A kompakt kialakításnak és a falra szerelhető kivitelnek köszönhetően alacsony a telepítési helyigényük és egyszerűen helyszínre vihetők.
Európa LNG-igénye felhajtotta a világpiaci árakat
Az európai LNG-kereslet globális versenyt robbantott ki a meglévő forrásokért, még azzal együtt is, hogy Európa gázfelhasználási igénye összességében csökkent, az ázsiai növekedés pedig megtorpant – írta az IEA nemzetközi energiaügynökség (International Energy Agency) negyedik negyedévi gázpiaci felmérésében. Európa az idén a globális kapacitásnövekedés duplájára emeli LNG-beszerzéseit.
Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma a Praktikerben
A Praktiker áruházlánc országos adatai alapján az év második felében gyorsan megindult és azóta folyamatos a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök, valamint kiegészítőtermékeik forgalmának növekedése.
Megújult Testo szivárgáskereső termékcsalád – az új testo 316 sorozat
A fűtés- és hűtésrendszerek hatékonysága szempontjából kiemelt kérdés, hogy a rendszerben használt gázok ne szivárogjanak, ugyanis ez komoly pazarláshoz, amely pedig indokoltnál magasabb költségekhez vezethet. Ugyanakkor a gázok szivárgása biztonsági kérdéseket is felvet, hiszen ezek tűzeseteket és akár robbanásokat is okozhatnak.
Tervezői támogatás az új SCHAKOnnect V1.16 CAD-böngészővel
A SCHAKO által gyártott légtechnikai termékek BIM-kompatibilis formátumban is elérhetők a SCHAKOnnect CAD-böngésző segítségével. A program a már bevált SCAHKOLuft méretező-programon alapul, melynek segítségével a berendezések és eszközök egyszerűen és maximális műszaki megfelelőséggel kiválaszthatók.
REHAU őszindító akció
REHAU megoldások a magas rezsiárak elkerülésére! 2022 október 19-ig a megjelölt termékekre 15% kedvezményt biztosít a REHAU a webáruházában a REZSI15 kuponkóddal.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz