2021-ben 11,06 milliárd köbméter földgáz fogyasztottunk. A nagyon alacsony GWP-vel rendelkező hűtőközegek felé való elmozdulás ma már tény. Részletek az új beruházási törvényből. HERZ – gázfüggetlen megoldások. Ingyenes szolgáltatást indítottak kéményseprők. REHAU aktív betonfödém.
2021-ben 11,06 milliárd köbméter földgáz fogyasztottunk
2021-ben a hazai felhasználók által elfogyasztott földgáz mennyisége elérte a 11,06 milliárd köbmétert. A lakossági fogyasztók 12%-kal több földgázt használtak fel, mint 2020-ban, a nem lakossági felhasználás pedig 4%-kal nőtt – olvasható a magyar földgázrendszer 2021. évi működési adatait összegző kiadványban.
Támogatott tartalom
A nagyon alacsony GWP-vel rendelkező hűtőközegek felé való elmozdulás ma már tény
A jelenlegi éghajlatváltozás olyan mértékű, hogy minden rendelkezésre álló megoldást meg kell valósítani az éghajlatra gyakorolt hatás és a globális felmelegedés csökkentése érdekében, amint arra az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) legutóbbi jelentésében emlékeztet bennünket.
Részletek az új beruházási törvényből
Az új állami beruházásokról szóló törvény kérdésében nemzeti konszenzus lehet, legalábbis ezt mutatja, hogy Lázár János, építésügyi miniszter 27 szakmai szervezettel ült le egyeztetni és hétszáznál is több javaslatot kapott a koncepciójához.
Támogatott tartalom
HERZ – gázfüggetlen megoldások
A legmodernebb pellet és faapríték fűtési rendszerekkel 3 kW-1500 kW-ig (kaszkádüzemben 4500 kW-ig), faelgázosító kazánokkal 40 kW-ig és hőszivattyúkkal 40 kW-ig a HERZ a modern, költséghatékony termékek teljes választékát kínálja.
Ingyenes szolgáltatást indítottak kéményseprők
A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió a szokásos kéményellenőrzés megrendelése esetén új, ingyenes szolgáltatással segíti az intézményeket és vállalkozásokat a takarékosabb energiagazdálkodás kialakításában.
REHAU aktív betonfödém
A jelentős érdeklődére való tekintettel a REHAU aktív betonfödém stratégiáját a honlapján elérhetővé tette és egyben a gyárilag előszerelt, felületközeli födémfűtő, -hűtő panelek felkerültek a REHAU-Shop-ba.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz