Az MSZT válasza a kéménykonferencia MSZ 845:2012 szabványt érintő ajánlásai kapcsán. Az MSZT/MB 114 állásfoglalása. Lezajlott a VIII. Környezetbarát Nap. Óvatosabbá vált a hazai építőipar. Miért jó választás a SUPERNOVA villanybojler? Elindult a budapesti napelemtérkép. A rezsicsökkentés műszaki lehetőségei kerülnek fókuszba. testo 300 NEXT LEVEL – Kézenfekvő megoldás az okos kapcsolódás révén. REHAU SPORT – Tekerj velünk a Dunakanyarban! A Liège-i olimpiai jégpályát biztonságosabbá és környezetbarátabbá teszi a betöltött 11000 liter Greenway® Neo N. Török-magyar HVAC-R találkozó. 2022. szeptember 20.
Az MSZT válasza a kéménykonferencia MSZ 845:2012 szabványt érintő ajánlásai kapcsán
Az MSZT/MB 114 állásfoglalása
Korábban hírt adtunk a márciusi Kéménykonferencián megfogalmazott 10 ajánlásról, amelyek közül két pont is foglalkozott az MSZ 845:2012 Égéstermék-elvezető berendezések tervezése, kivitelezése és ellenőrzése szabvánnyal. Az MSZT/MB 114 Kémények szabványosító műszaki bizottság 2022. augusztus 30-án tartott ülésén a bizottság tagjai válaszként az alábbi a mellékelt állásfoglalást tették.
Támogatott tartalom
Lezajlott a VIII. Környezetbarát Nap
2022. szeptember 8-án immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Weishaupt Hőtechnikai Kft. szervezésében a – Magyarországon egyedülálló – Környezetbarát Nap.
Óvatosabbá vált a hazai építőipar
Az első negyedéves kiugróan magas aktivitás-kezdést mérséklődés követte a második negyedévben a hazai építőiparban. Április és június között körülbelül 800 milliárd forint értékben kezdődtek meg kivitelezések.
Támogatott tartalom
Miért jó választás a SUPERNOVA villanybojler?
A kiváló minőségű anyagok és alkatrészek felhasználásával készült SUPERNOVA SMART+WIFI villanybojlerek biztosan elnyerik a felhasználók tetszését, a jól eltalált design-nak köszönhetően harmonikusan illeszkedik a modern otthonokba. Miért jó választás ez az új modell?
Elindult a budapesti napelemtérkép
Sajtótájékoztató keretében mutatták be a főváros háztetőiről készült napelemtérképet, az eseményt Budapest főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor nyitotta meg.
A rezsicsökkentés műszaki lehetőségei kerülnek fókuszba
A rezsicsökkentés műszaki lehetőségeit ismerteti a 2022. szeptember 21-én megrendezésre kerülő Rezsikonferencia, ahol épületgépész és energetikai szakemberek előadásai, energiahatékonysággal foglalkozó piaci szereplők kerekasztal-beszélgetései és gyakorlati tapasztalattal rendelkező cégek közösen ismertetik a lehetséges megoldásokat.
testo 300 NEXT LEVEL – Kézenfekvő megoldás az okos kapcsolódás révén
A fűtésszezon közeledtével ismét fontos kérdéssé vált a fűtési rendszerek ellenőrzése és az idei hírek ráerősítenek az energiahatékonyság fontosságára is, így ez most még kiemeltebb téma, mint ezelőtt. A hatékonyság mellett azonban figyelmet kell fordítani a biztonságra is, és ebben komoly segítséget tud nyújtani egy megbízható füstgázelemző.
REHAU SPORT – Tekerj velünk a Dunakanyarban!
Szeretettel várjuk a sportolni szerető épületgépész kollégákat tervezőket, kivitelezőket, kereskedőket szeptember 23-án egy aktív biciklitúrára. A tavaszi balatoni 80 km-es táv után egy picit lazábbra szerveztük a túrát, 60 km-es körtúrával tervezünk Visegrád-Tahitótfalu-Vác-Zebegény útvonalon.
A Liège-i olimpiai jégpályát biztonságosabbá és környezetbarátabbá teszi a betöltött 11000 liter Greenway® Neo N
A WMA Réfrigération és Liège városa a Climalife által kifejlesztett, növényi eredetű 1,3-propándiol közvetítőközeget választotta az Alkali helyettesítésére. A Liège-i olimpiai jégpálya a Médiacité komplexum része. Ez egy 1800 négyzetméter alapterületű sportaréna, amelyet 2012-ben építettetett a város. Öltözőjében 1100 pár minőségi korcsolya fér el, amelyeket fűtött szekrényekben tárolnak. A lelátókon akár 1250 néző is tud fűtött üléseken szurkolni.
Török-magyar HVAC-R találkozó
2022. szeptember 20.
Törökország 25 legnagyobb fűtés, szellőztetés és klímatechnológiai vállalata érkezik Magyarországra, akik egy B2B konferencia keretében szeretnének megismerkedni a szektorban tevékenykedő magyar cégek képviselőivel.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz