Újabb halasztás: csak 2024 júliusától lesz kötelező „közel nulla energiaigényű” házat építeni. Indul a Panasonic tervezői jutalomprogram! A rezsiárváltozások az energiamegtakarítást célzó korszerűsítések felé mozdították a lakosságot. Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés a rezsiárak változása után. A SCHAKO bemutatja: Tervezői támogatás az új SCHAKOnnect V1.16 CAD-böngészővel. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny.
Újabb halasztás: csak 2024 júliusától lesz kötelező „közel nulla energiaigényű” házat építeni
Eredetileg – 2014 óta – úgy tudhatták az építkezést tervezők, hogy 2021-től már csak közel nulla energiaigényű épületre kaphatnak használatbavételi engedélyt, illetve tudomásulvételt. A legújabb jogszabálymódosítás azonban – immár többszöri haladékot követően – most már egészen 2024 júniusáig teszi lehetővé az energetikai szempontból kevésbé korszerű lakóházak és egyéb épületek használatba vételét.
Támogatott tartalom
Indul a Panasonic tervezői jutalomprogram
A Panasonic Heating & Cooling Solutions augusztus 24-én újra megnyitja tervezői programját, melyben a minél nagyobb teljesítményű rendszerekhez kapcsolódó egyre értékesebb jutalmakon túl az első 20, érvényes tervet beküldő tervező garantált, azonnali ajándékot is kap.
A rezsiárváltozások az energiamegtakarítást célzó korszerűsítések felé mozdították a lakosságot
A rezsicsökkentés szabályainak módosítása, már az új rezsiszámlák megérkezése előtt, ösztönzőleg hatott a lakosság energiamegtakarítást célzó korszerűsítési terveire – derül ki a GKI és a Masterplast közös, augusztusi, reprezentatív felméréséből.
Hatszorosára nőtt a hőszivattyúk iránti érdeklődés a rezsiárak változása után
Átlagosan hatszorosára nőtt 2022 júliusában a hőszivattyúkkal kapcsolatos lakossági megkeresések száma a Daikin budapesti márkaboltjában az előző év hasonló időszakához képest, és a cég közel 300 főt számláló partnerhálózata is hasonló nagyságrendű bővülésről számolt be, de van, ahol tízszeresére nőtt az érdeklődés.
A SCHAKO bemutatja: Tervezői támogatás az új SCHAKOnnect V1.16 CAD-böngészővel
A SCHAKO által gyártott légtechnikai termékek BIM-kompatibilis formátumban is elérhetők a SCHAKOnnect CAD-böngésző segítségével. A program a már bevált SCAHKOLuft méretező-programon alapul, melynek segítségével a berendezések és eszközök egyszerűen és maximális műszaki megfelelőséggel kiválaszthatók.
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz