Jelentősen csökkent a földgázfogyasztás Németországban. Az energia jövőbeni elérhetősége és ára előtérbe helyezi a geotermikus energia felhasználását. Egy év alatt 8,1%-kal csökkent az építőipari termelés volumene. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny. Szeptember végén Épületgépész Tervezői Konferencia. A hőszivattyúk térhódítása mellett óriási potenciál van a kazánok cseréjében.
Jelentősen csökkent a földgázfogyasztás Németországban
Az energetikai és vízgazdálkodási vállalkozások szövetségének (BDEW) adatai szerint az év első hat hónapjában 497 milliárd kilowattórának (KWh) megfelelő mennyiségű földgázt használtak fel a németországi fogyasztók, ez 14,7 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.
Támogatott tartalom
Az energia jövőbeni elérhetősége és ára előtérbe helyezi a geotermikus energia felhasználását
A rezsicsökkentés korlátozásáról szóló augusztus elsején megjelent kormányrendelet lázba hozta az országot és mindenki nagy számolásba kezdett. Milyen lépések várhatók a fogyasztók részéről? Ahol a feltételek adottak, miért érdemes talajszondára váltani?
Egy év alatt 8,1%-kal csökkent az építőipari termelés volumene
2022 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 4,8, az egyéb építményeké 11,7%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,2%-kal alacsonyabb volt a májusinál. A II. negyedévben az építőipar termelői árai – egyes építőanyagok jelentős drágulása miatt – 25,0%-kal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Támogatott tartalom
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Balatonkenese, szeptember 3–4.
A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség jóvoltából létrejövő vitorlás versenyen a szakmai, emberi és üzleti kapcsolatok építése a sport sajátosságaiból adódóan biztosított: ha szélcsend van, akkor a hajókon a nyugodt beszélgetésekkel, ha nagyon erős szél van, akkor a közös küzdelemben.
Szeptember végén Épületgépész Tervezői Konferencia
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Épületgépész Tervezői Konferencia, amely a szakma legjelentősebb rendezvényeinek egyike. A szabad helyek gyorsan fogynak, így nem árt mielőbb jelentkezni, már csak azért is mert a részvétellel teljesíthető az éves szakmai továbbképzési kötelezettség
A hőszivattyúk térhódítása mellett óriási potenciál van a kazánok cseréjében
A legszerencsésebbek azok a háztartások, akiknél már hőszivattyút használnak, hiszen a kedvezményes H vagy Geo áramtarifa is megmarad, igy a legtöbbet továbbra is hőszivattyúval tudnak majd spórolni.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz