Csökkenő európai gázkínálat, emelkedő árak. Hamarosan érkezik a REHAU légszárító, amely fokozottan kellemes helyiségklímát biztosít. 50 éves a gépészmérnökképzés a PTE-n – már mester szintű programokkal is. Az épület szellőzési hőveszteségének meghatározása. A Siemens termosztátja szén-dioxid-szenzorral őrzi a levegő minőségét.
Csökkenő európai gázkínálat, emelkedő árak
Júniusban folytatódott az európai földgázkínálat március óta tartó szűkülése: egyrészt jelentősen csökkent az orosz forrás, másrészt üzemzavar miatt mérséklődött az Egyesült Államok LNG-export kapacitása. Ennek következtében az európai következő havi termékárak közel 50 €/MWh-val nőttek.
Támogatott tartalom
Hamarosan érkezik a REHAU légszárító, amely fokozottan kellemes helyiségklímát biztosít!
Tovább emeltük a komfortot!
A bevált felülethűtés REHAU rendszermegoldások részeként a légszárító a kellemes beltéri klímáról gondoskodik. A légszárítók falra és mennyezetre szerelhetők, a felülethűtés hidraulikai köréhez csatlakoztatható, felügyeletét a NEA SMART 2.0 látja el.
50 éves a gépészmérnökképzés a PTE-n – már mester szintű programokkal is
Az épületgépész és a szilikátgépész szak megalapításával indult öt évtizeddel ezelőtt Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán a gépészmérnökképzés, amely a magas szakmai színvonal és az erős gyakorlati oldal miatt rövid idő alatt az ország minden részéből vonzotta a mérnökpályát választókat.
Az épület szellőzési hőveszteségének meghatározása
Meg kell tanulnunk, hogy jól szigetelt épületek esetén kizárólag folyamatos és szabályozott szellőzési rendszer kiépítésével kompenzálhatjuk azt a hiányt, amit az épület természetes filtrációjának megszűnése eredményez!
A Siemens termosztátja szén-dioxid-szenzorral őrzi a levegő minőségét
Beépített szén-dioxid.érzékelővel és vezérlőfunkciókkal érkezik a Siemens RDG200 termosztát sorozatának új modellje. Az új modell folyamatosan figyeli a beltéri levegő minőségét, és szükség esetén változtat a beállításokon, hogy az épületben tartózkodók számára mindenkor egészséges és produktív beltéri légkört biztosítson, a hatékony működés fenntartása mellett.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz