A hőszivattyús technológia lett a leginkább pénztárcabarát fűtési megoldás. A felülethűtést kiegészítő párátlanító rendszer fontossága. Tűzifát okosan. A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatta az új R32-es folyadékhűtő-családját. Az EU energiaügyi tanácsa elfogadta a gázmegtakarítást célzó javaslatot. Az iparági aggodalmak középpontjában a fenntarthatóság.
Hirdetés
Galletti
HiDew by Galletti
A hőszivattyús technológia lett a leginkább pénztárcabarát fűtési megoldás
A Magyar Hőszivattyú Szövetség üdvözli a kormány döntését, mely szerint a hőszivattyúkkal otthonukat fűtő háztartások esetén sem a villamosenergia-mennyiség tekintetében, sem az igénybe vett kedvezményes – H vagy Geo – áramtarifára a módosítás nem vonatkozik, azaz a korábbi szabályozás maradt érvényes.
Támogatott tartalom
A felülethűtést kiegészítő párátlanító rendszer fontossága
Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a felület hűtés- fűtés rendszerek, amelyeket fűtési üzemben már régóta használnak, számos előnye ismert. Hűtési üzemben történő felhasználása is számos előnnyel bír más légkondicionáló rendszerekkel szemben például nincs hideg légáram, egyenletes a hőeloszlás a helyiségekben. Nem kell a legionella fertőzéstől tartani, hangtalan, nem igényelnek karbantartást a hőleadó felületek, nem kavarja fel a port, illetve a magasabb (kb. 15-20 °C) hűtött víz hőmérsékletnek köszönhetően a folyadékhűtő magasabb hatásfokon üzemelhet.
Tűzifát okosan
Az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért megnövekedhetnek a visszaélések a tűzifa beszerzéssel kapcsolatban. Az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatót adott ki, amivel a tűzifa biztonságos vásárlásában segítenek.
Támogatott tartalom
A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatta az új R32-es folyadékhűtő-családját
Az új sorozat hűtésben 50–176 kW között, fűtésben pedig 53–182 kW között 10 különböző méretben rendelhető. Ideális megoldás közepes épületek hűtési és fűtési problémáinak megoldására. Főbb alkalmazási területek: hotelek, iskolák, kórházak, éttermek, irodák de alkalmas akár technológiai terek hűtésére és hőszivattyús megújuló energiával történő fűtésére is.
Az EU energiaügyi tanácsa elfogadta a gázmegtakarítást célzó javaslatot
Az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei elfogadták az Európai Bizottság gázmegtakarítást célzó javaslatát, melynek értelmében a tagországok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a tél folyamán 15 százalékkal csökkentik a gázfelhasználást Európa energiaellátása biztonságának növelése érdekében – közölte az uniós tanács.
Az iparági aggodalmak középpontjában a fenntarthatóság
Társadalmunk folyamatos változásban van, és meg kell kettőznie erőfeszítéseit a Covid 19 válság utáni kihívások kezelésére. A gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatok összefüggenek, és nem lehet őket külön-külön kezelni. A fenntartható fejlődéshez hosszú távú mély strukturális változásra van szükség, hogy a jövő generáció szükségletei is teljes mértékben kielégíthetők legyenek.
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Balatonkenese, szeptember 3–4.
Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz