Milyen feltétellel szerezhető épületgépész-tervezői jogosultság? Az Euronews is beszámolt az épülő szegedi geotermikus távfűtőrendszerről. A lengyel kormány egyszeri támogatással segíti a szénnel fűtő háztartásokat. A köztársasági elnök aláírta a kata-törvényt. A Magyar Mérnöki Kamara elnökségének állásfoglalása a kata változásairól. TECH CONTROLLERS – megoldás a fűtési számlák csökkentésére. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny – Balatonkenese, szeptember 3–4.
Milyen feltétellel szerezhető épületgépész-tervezői jogosultság?
Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg milyen feltételei vannak annak, hogy valaki épületgépész-tervezői jogosultságot szerezzen? Sajnos több variációt találtam már a neten szakmai gyakorlatot és végzettséget tekintve is, ezért szeretném tudni a naprakész, aktuális feltételeket.
Az Euronews is beszámolt az épülő szegedi geotermikus távfűtőrendszerről
A kontinentális Európa legnagyobb geotermikus távfűtőrendszereként emlegeti cikkében a Szegeden épülő távfűtőrendszert az Euronews nemzetközi hírcsatorna, amely 160 országban több mint 400 millió háztartás számára nyújt globális, többnyelvű híreket.
A lengyel kormány egyszeri támogatással segíti a szénnel fűtő háztartásokat
Elfogadta a lengyel kormány a szénnel fűtő háztartásoknak szánt egyszeri, több mint 250 ezer forintnak megfelelő támogatásról szóló tervezetet. A parlament elé kerülő javaslat szerint a 3 ezer zloty támogatás nem kötődne az adott háztartásban élők bevételeihez, a járulékot a törvény hatályba lépését követően november 30-ig lehet majd kérvényezni.
A köztársasági elnök aláírta a kata-törvényt
A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége Novák Katalin Köztársasági Elnök asszonyhoz fordult a kata-törvény kapcsán. A Szövetség nem vitatva a Parlament jogalkotási legitimációját, a törvény megfontolásra történő visszaküldését javasolta.
A Magyar Mérnöki Kamara elnökségének állásfoglalása a kata változásairól
A kata módosítása jelentős mértékben érinti a Magyar Mérnöki Kamarában tömörülő tervezők, szakértők, műszaki ellenőrök jelentős részét, ezért a MMK elnöksége állásfoglalását adott közre.
TECH CONTROLLERS – megoldás a fűtési számlák csökkentésére
Az elmúlt években azt tapasztaljuk, hogy számtalan új családi házat és társasházat építenek és látnak el modern hőszivattyús rendszerekkel illetve felület fűtési és hűtési megoldásokkal. Ami viszont hiányzik, hogy ezeket az épületeket nagyon kis százalékban szerelik fel megfelelő fűtésvezérléssel.
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Balatonkenese, szeptember 3–4.
Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz