A hidrogénnel kevert földgáz a következő évtizedek tüzelőanyaga. Mérnök üzletkötő kollégát keres a REHAU épületgépészeti üzletága. Mester- és mérnökhiány van az építőiparban. A megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonyságra vonatkozó magasabb célértékekről állapodott meg az EU. Tudta, hogy óriási a különbség a gázkészülékek légpótlását biztosító légbevezetők és a komfort légbevezetők között?. Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny. Új hőszivattyúgyárat létesít a Daikin.
A hidrogénnel kevert földgáz a következő évtizedek tüzelőanyaga
A zöld energiával előállított hidrogén földgázzal való keverése lehetőséget ad arra, hogy a nyáron megújuló energiával előállított és a gáztározókban tárolt zöld hidrogént télen a meglévő gázfogyasztó készülékekben használjuk fel. A hidrogén használat bevezetésének első lépései közé tartozik annak tisztázása, hogy a meglévő, ma üzemelő gázkészülékek milyen mértékű hidrogéntartalom földgázhoz keverését viselik el úgy, hogy a készülékek üzemeltetése jogilag rendezett és biztonságos marad. A szerző megállapítja: megoldható, hogy a ma üzemelő, 2H csoportú gáz eltüzelésére alkalmas gázfogyasztó készülékeket legfeljebb 23 tf% hidrogén tartalmú földgázzal üzemeltessük. 23tf% hidrogén tartalom felett a meglévő gázfogyasztó készülékparkot le kell cserélni.
Mérnök üzletkötő kollégát keres a REHAU épületgépészeti üzletága
Dinamikus személyiségű munkatársat keres a REHAU BAU szegmensének Building Technologies divíziója. A munkavégzés területe: Budapest, Pest, Csongrád-Csanád, és Bács-Kiskun megyék. Ismerje meg a munkakörhöz kapcsolódó feladatokat, feltételeket és tekintse át, hogy mit kínál a REHAU az új kollégája számára.
Mester- és mérnökhiány van az építőiparban
Az építőipar 2022. év közepén a foglalkoztatási szintet fenntartva, mintegy 375 000 főnek ad munkát. A foglalkoztatottak nagy száma és a vállalkozások műszaki felkészültsége várhatóan 5 500 milliárd Ft éves teljesítményt fog eredményezni ebben az évben. Mindezekkel együtt a munkaerő hazai hatékonyabb foglalkoztatására van szükség, ami technológiai fejlesztéseket, a munkaerő jobb anyagi- és erkölcsi megbecsülését, folyamatos képzését és javuló építésszervezést igényel.
A megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonyságra vonatkozó magasabb célértékekről állapodott meg az EU
Az Európai Unió energiaügyekkel foglalkozó Tanácsa abban állapodott, hogy kötelező uniós szintű célkitűzést határoz meg, amely szerint a jelenlegi, legalább 32 százalékos uniós célérték helyett 2030-ra a teljes energiaszerkezet 40 százalékát megújuló energiaforrásokból kell fedezni.
Tudta, hogy óriási a különbség a gázkészülékek légpótlását biztosító légbevezetők és a komfort légbevezetők között?
Úgy néz ki, de közel sem ugyanaz! Még számos meglévő épületben üzemel hagyományos nyílt égésterű tüzelőberendezés, amely működése életveszélyessé is válhat nyílászárócsere, vagy homlokzati hőszigetelés után. Az égésilevegő-ellátás itt már esetlegessé válik a megfelelően méretezett légbevezetők nélkül. Ezért ezek az eszközök még hosszú évekig az életünk részét fogják képezni. Azonban a komfortszellőzés nem itt kezdődik.
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.
Új hőszivattyúgyárat létesít a Daikin
A Daikin Europe N.V. 300 millió eurós beruházással új gyárat létesít a lengyelországi Łódźban. Az új üzem egyúttal a Daikin első gyártó telephelye lesz Lengyelországban. Az új gyárban 2024 júliusától lakossági használatú hőszivattyúk készülnek majd.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz