Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny. VI. Épületgépész Tervezői Konferencia. Újgenerációs ventilátoros radiátorok, az egyszerűség forradalma. Nehezen halad a hazai földgáztárolók feltöltése. Az Eiffel-torony áttér a Solstice® ZE-re (R-1234ze). Távhőfejlesztés Budapesten.
VI. Épületgépész Tervezői Konferencia
Szeptember 30.
Idén szeptember végén immár hatodszor rendezi meg az MMK Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az elmúlt években szakmánk egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát.
Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny
Balatonkenese, szeptember 3–4.
Remek szórakozás, emellett kiváló lehetőség a szakmai, üzleti és emberi kapcsolatok elmélyítésére – ezt kínálja az első alkalommal kiírt Épületgépész és Közmű Kupa vitorlásverseny 2022. szeptember 3–4. között. A programokra nemcsak a versenyekre nevező épületgépészeket, hanem a családtagokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják a szervezők. A Balatonfői Yacht Club kikötőjében húsz kikötőhely áll a csapatok rendelkezésére.
Támogatott tartalom
Az Eiffel-torony áttér a Solstice® ZE-re (R-1234ze)
Az ALM FROID csapatai beleálltak ebbe az előremutató projektbe
Az Eiffel-torony nyugati pillérénél fel kellett újítani a közvetítőközeg hűtését szolgáló berendezéseket, ezért elérkezett az idő a Trane R-407C egység lecserélésére: három 40 kW-os kisteljesítményű egységet telepítettek, R-1234ze rendszerrel.
Nehezen halad a hazai földgáztárolók feltöltése
A kereskedelmi tárolóink töltöttsége mindössze 32 százalékos, a biztonsági készletünket őrző tároló pedig 60 százalékon áll. Az utóbbit kezelő HEXUM Zrt.-nek egy friss miniszteri rendelet szerint október elseje helyett elegendő lesz november elsejéig felöltenie a tárolóját az előírt mértékig.
Támogatott tartalom
Újgenerációs ventilátoros radiátorok, az egyszerűség forradalma
Fűt, hűt, párátlanít és levegőt szűr
A Supernova Fan-Coil rendszer működéséről – miben más egy fan-coil, mint egy radiátor vagy egy klíma?
Távhőfejlesztés Budapesten
Hőközpontok felújítását, új vezetékszakaszok építését és régiek felújítását, valamint kazánok cseréjét és hőközpontok távfelügyeleti rendszerbe való bekötését tervezi tervezi a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. A beruházás fedezetét az Európai Unió 3,854 milliárd forint összegű, 50 százalékban vissza nem térítendő forrása adja. A BKM a tervezett beruházásokról közleményben számolt be, az alábbiakban ezt ismertetjük.
Kövessen minket közösségi oldalunkon is!
Facebook
Impresszum
Az e-gépész hírlevél kiadója: Mérnök Média Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@e-gepesz.hu
Honlap: www.e-gepesz.hu
Facebook: @egepesz