e-gépész online szaklap

Újítás a hűtéstechnikában: szakembereknek szánt forradalmi megoldás I.

2024. június 18. | e-gépész| |  0 |

Újítás a hűtéstechnikában: szakembereknek szánt forradalmi megoldás I.

Az épületgépészeti iparágban folyamatosan növekvő kihívásokkal szembesülnek a szakemberek, melyek megkövetelik az innovatív és hatékony megoldásokat. Az új testo 565i vákuumszivattyú ilyen forradalmi megoldást nyújt, mely teljesen automatizálja a hűtőrendszerek és hőszivattyúk vákuumolását. Az új innovatív termék 2024 április elejétől érhető el a Testo portfoliójában.

A vákuumszivattyúk nélkülözhetetlen részét képezik a hűtőrendszerek és hőszivattyúk üzembe helyezése, karbantartása és javítása során. Ezek a folyamatok biztosítják a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát, eltávolítva a nem kívánt idegen gázokat és nedvességet. Azonban ez a folyamat több órát is igénybe vehet, különösen nagyobb rendszerek esetén, ezáltal a költségek is növekedhetnek. A hagyományos vákuumszivattyúknál emellett a szivattyúzást a megfelelő pillanatban kell leállítani, ennélfogva folyamatosan ellenőrizni kell a vákuum értékeit.  

A Testo az új vákuumszivattyú tervezésekor az automatizálásra helyezte a hangsúlyt, hogy a szakemberek hatékonyságát maximalizálja, miközben időt takarít meg számukra a szivattyúzás során. Nincs is más dolguk, mint megadni a célértéke, majd elindítani a vákuumolást. Amint a kívánt célértéket eléri a vákuumszivattyú automatikusan leállítja a működést, és átvált a vákuumtartás próbájára. Ezáltal biztonságosan eltávolíthatja az idegen gázokat és nedvességet, miközben a rendszer tömörségével kapcsolatos adatokat a testo Smart applikáció segítségével rögzíti. Ennek köszönhetően a vákuumolási folyamat teljesen önállóan végezhető el, jelentős időmegtakarítást eredményezve.

A testo Smart alkalmazásban elérhető intelligens hibaelemzés lehetővé teszi megbízható diagnózisok készítését a hosszú távú mérések során. Ez azonnali figyelmeztetéseket nyújt az esetleges anomáliákra, és teljes körű betekintést biztosít az összes mérési értékbe, a hőmérséklettől kezdve egészen az elektromos paraméterekig. Ezáltal mindig lépéselőnyben lehetünk a ma és a holnap kihívásaival szemben.

A mérési adatok gyors és hatékony, vezeték nélküli rögzítése további rugalmasságot biztosít a szakemberek számára. A hőmérséklet, a vákuum, a hűtőközeg súlya és az áram vezeték nélküli mérése Bluetooth-os szondák automatikus csatlakoztatásával valósul meg.

Érdekel

Testo

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul