e-gépész online szaklap

Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékei

2024. március 19. | e-gépész| |  0 |

Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékei

2024. március 1-jén a Magyar PB-Gázipari Egyesület közreműködésével és támogatásával megjelent az MSZ 1601:2024 Fűtési célú, cseppfolyósított propán, bután és keverékeinek követelményei és vizsgálati módszerei magyar nemzeti szabvány.

A szabvány az ásványolaj feldolgozásakor előállított vagy a földgázból kinyert, tüzelőberendezések fűtőgázaként felhasználásra kerülő cseppfolyósított propán-, bután- és PB-gáz minőségi követelményeit és vizsgálati módszereit írja elő.

A különböző minőségi követelmények, és a hozzájuk kapcsolódó vizsgálati módszerek az 5. fejezetben jól áttekinthetően, táblázatba szedve vannak felsorolva. A szabvány tárgyalja továbbá a vitás eseteket, a megnevezést, a csomagolást, tárolást és a szállítást. A dokumentum melléklete a propán-, a bután-, és a PB-gáz fizikai jellemzőit, valamint az összetevők gőznyomástényezőit tartalmazza.

A dokumentumot, mely visszavonja és helyettesíti az MSZ 1601:2014-et, az MSZT/MB 707 Ipari gázok vizsgálata és műszaki követelményei nemzeti szabványosító műszaki bizottság szakértők bevonásával dolgozta ki.

Forrás: MSZT

FűtéstechnikaSzabványok

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul