e-gépész online szaklap

Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot!

2024. június 10. | e-gépész| |  0 |

Solstice® L40X: egy hűtőközeg normál- és mélyhűtéshez kereskedelmi hűtésben, ami leegyszerűsíti a feladatot!

A Baudry Froid számol a szabályozási változásokkal, és minden új berendezésben átáll az R-455A-ra.

A vállalatnak nem ez az első próbálkozása ezzel a nagyon alacsony GWP-jű hűtőközeggel. Az új-akvitániai, 174 km²-es turisztikai szigeten, Saint Pierre d’Oléronban található Baudry Froid több mint 400 kereskedelmi hűtőberendezés karbantartásáért felelős, amelyek kisboltok, éttermek és helyi hatóságok számára készültek. Legyen szó pékségi berendezésekről, professzionális konyhákról, hűtőkamrákról vagy hűtőbútorokról, a vállalat úgy döntött, hogy az új rendszerekben az R-452A, R-448A vagy R-513A helyett a Solstice® L40X-re vált.

A Tournus által gyártott első önkiszolgáló berendezés projektje által, valamint a Climalife és az Emerson közös webináriumán – melyet a Rolesco szervezett – részletesebben bemutatott R-455A nagyon gyorsan meggyőzte a vállalat vezetőjét és technikusait a kisebb környezeti lábnyom és az egyszerű, hatékony technológia.

Amikor a legalacsonyabb GWP értékre tudunk váltani, nem habozunk az R-455A-t ajánlani, természetesen figyelembe véve az EN 378 szabvány szerint ezzel a hűtőközegtípussal engedélyezett töltetet. Ha egyszerű válaszokkal hozzájárulhatunk bolygónk védelméhez, akkor nem tétovázunk ” hangsúlyozza Jean-Noël Pouvreau, a Baudry Froid vezetője.

A technikusok számára pedig a kivitelezés egyszerű és mindenki számára elérhető, ami jelentős előny a jelenlegi nehézségek mellett a munkaerő-felvételben.

Ráadásul „ez egy fajta hűtőközeg a normál- és mélyhűtésre, ami különösen érdekessé teszi. Az első fagyasztókamrán, amelyet megépítettünk, az általunk előállított nagyon száraz hideg az R-22-re emlékeztetett” – teszi hozzá Florent Fraigne, hűtéstechnikus.

Fagyasztókamra építése a La Gaîeté étterem számára

A Saint Pierre d’Oléron-i La Cotinière kikötőjében található, 400 férőhelyes tengerparti panorámateraszos étterem a tél folyamán átalakította berendezéseit. A Baudry Froidot Didier Mailharrou és Jérőme Moreau, a Rolesco Bordeaux-i ügynökség munkatársaival együttműködve kérték fel a fagyasztókamra cseréjére. A választás egy Dagard fagyasztókamrára esett, amelynek térfogata 16,4 m3, és amely egy Friga Bohn 3C-A 3244C köbös elpárologtatóval, SANHUA sek 10-01 elektronikus expanziós szeleppel és egy Copeland ZXLY-040E-TFD csoportaggregáttal van felszerelve. Hűtőteljesítménye 2,53 kW és -30°C / +40°C-on működik.

A tavaly márciusban telepített berendezéssel minden érintett teljesen elégedett. A Rolesco csapata számára az R-455A hűtőközeggel kapcsolatos pozitív tapasztalatok megerősítették a döntésüket, ezért könnyebben is tudják népszerűsíteni. A Baudry Froid számára ez azt is jelenti, hogy ez a megoldás, amit választottak, visszaigazolta azokat az eredményeket, amelyeket nemrégiben egy Spar üzletben az Exkal hűtőbútorok normál tartományú hűtéséhez is tesztelt.

Balról jobbra: Florent Fraigne, hűtéstechnikus és Jean-Noël Pouvreau, a Baudry Froid vezetője, Didier Mailharrou, értékesítési technikus és Jérőme Moreau, a Rolesco költségbecslője, Sarah Zioini, a Climalife Key Account Managere és Yannick Robert, a La Gaîeté étterem társvezetője.

Climalife

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul