e-gépész online szaklap

Miért kell a vízkezeléssel foglalkozni a kazánházban?

2023. augusztus 9. | e-gépész| |  0 |

Miért kell a vízkezeléssel foglalkozni a kazánházban?

A fűtési rendszerek alapvető része a kazán, mely hőenergiát biztosít. Hatékony működése és hosszú élettartama miatt a kazántápvíz kezelése elengedhetetlen.  A belső fém részek korrodálódhatnak, melyet a vízlágyítás és a korroziónyomás-szabályozás minimalizálhat.

A csapvíz területenként eltérő mértékben tartalmaz különböző oldott anyagokat, melyek lerakódhatnak, vagy akár el is tömíthetik a kazán belső alkatrészeit, csöveit, ezáltal csökkentik a kazán működésének hatásfokát. A kazántápvíz kezelése elengedhetetlen ahhoz, hogy a fűtési rendszer hatékonyan és hosszú távon működjön. A megfelelő vízminősége továbbá hozzájárul az energiahatékonysághoz és a fenntarthatósághoz is.

A BWT célja, hogy minden helyzetben optimális minőségű vizet biztosítson. Kutató- és fejlesztő központjában olyan innovatív technológiákon és eljárásokon dolgozik, amelyek megoldást kínálnak a kazán tápvízzel kapcsolatos vízminőségi problémákra. Például a BWT vízszűrőinek, vízlágyítóinak, fordított ozmózisos berendezés sorainak köszönhetően megfelelő minőségű víz kerül a kazánba, így megelőzhető, a kazánok idő előtti szervizelése, esetleges cseréje.

További információ

BWTVízkezelés

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul