e-gépész online szaklap

Ötvenéves Magyarországon a Weishaupt

2023. június 29. | e-gépész| |  0 |

Ötvenéves Magyarországon a Weishaupt

Hatékonyság, megbízhatóság, környezet. Ez a három alapelv, amely meghatározza a Weishaupt filozófiáját. A német hátterű fűtéstechnikai társaság nemrégiben ünnepelte meg 50 éves magyarországi jelenlétét. A „születésnapon” a társaság magyar leányvállalatának jelenlegi irányítói mellett részt vettek azok a korábbi vezetők is, akik nélkül nem juthattak volna el e jeles évfordulóhoz.

Az Országház fűtési rendszere kiemelkedően modernnek számított az épület átadásakor, de azért 1973-ra már elérkezett az idő egy alaposabb rekonstrukciója. Ennek során Weishaupt-gázégők kerültek a kazánokba, s ezzel kezdetét vette a társaság magyarországi üzleti jelenléte.

Az ötvenéves jubileumra méltó ünnepléssel emlékeztek meg. Hegyi Gábor, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen a cég és a márka történetének mérföldkövein keresztül mutatta be azt a példaértékű és töretlen fejlődést, amin keresztülmentek az elmúlt évtizedekben. Igazi időutazáson vettek részt a jelenlevők, akik ez által nem csak egy cég, hanem a szakmánk, sőt mondhatjuk, hogy az életünk és környezetünk fejlődését is felidézhették magukban. Hegyi Gábor a társaság magyarországi referenciáinak, az ismert középületekben, kórházakban és ipari létesítményekben lezajlott munkák ismertetésével egyben átfogó képet rajzolt az adott korszakról is. Előadása így nemcsak egy épületgépész tankönyvben, hanem akár egy történelemkönyvben is megállná a helyét.

A Weishaupt nemcsak a magasan pozícionált termékeiről, hanem a szoros partneri kapcsolatiról, szakképzett és lojális kollégáiról is híres. Ezt bizonyítja az is, hogy a hazai vállalat korábbi ügyvezetői Bubics József és Rácz József is jelen voltak a Weishaupt születésnapi rendezvényén.

Nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szó volt az eseményen, ahol személyesen Dr. Karl-Heinz Romer, a Weishaupt Holdin GmbH. ügyvezetője repítette el képzeletben a vendégeket. Attraktív előadásában felhívta a figyelmet az átalakuló európai energiapiacra, kiemelve az orosz gázellátástól függetlenedő Európa várható jövőképét. Hangsúlyozta egyben, hogy a nagy készülékgyártók és a piacvezető klímatechnikai gyártók hatalmas ütemben növelik a gyártókapacitásaikat, és elsősorban a fűtési rendszerek elektrifikálásával, hőszivattyúk tömeggyártásával készülnek a gázimport csökkentésére. A Weishaupt ezzel szemben nem a mennyiségre, hanem a jövőben is a minőségre, az energiatakarékosságra és a környezetvédelemre helyezi a hangsúlyt. A lakosság energiaellátására a geotermikus erőművekben látják a megoldást, és ezért ebben a dimenzióban is fejlesztenek a Weishaupt szakemberei.

Az E-gépész szerkesztőségének összes munkatársa nevében is gratulálunk az elmúlt 50 évhez, és bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk a Weishaupt megbízhatóságára és hatékonyságára!

 

 

 

 

 

 

 

Weishaupt

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul