e-gépész online szaklap

A Crok’andises Solstice® L40X aggregáttal létesít fagyasztókamrát

2023. március 27. | e-gépész| |  0 |

A Crok’andises Solstice® L40X aggregáttal létesít fagyasztókamrát

Puy-de-Dőme-i Kereskedelmi és Kézműves Kamaránál tartott tanfolyamot követően a Crok’andises vezetője megismerkedett az alacsony környezeti hatású hűtőközegekkel, és az R-455A-t választotta a fagyasztóhelyiség felújításához.

A Crok’andises egy kézműves kekszgyár, amelyet 2018-ban hozott létre Cournon d’Auvergne-ban Christophe Chevalier, kézműves mester, miután eladta két pékségét Clermont-Ferrand-ban. A szakmája iránt szenvedélyesen elkötelezett cukrász a termékek hatékonyabb előállítására fókuszál, és hagyományos receptek felhasználásával olyan Auvergne-i specialitásokat népszerűsít, mint például a Fourme d’Ambert, a Saint Nectaire, a Puy-i zöld lencse liszt stb.

Olyan helyi termelőktől vásárol, mint a Saint Donat-i Les liqueurs de l’Abbaye, akikkel együtt készíti a mályvacukrot és a habcsókot. A Crock’andises gyümölcskocsonyákat, édes és sós kekszeket és csokoládékat is kínál az ünnepekre. A termékeket a régió csemege- és sajtboltjaiban, borospincéiben és egyes szupermarketekben forgalmazzák.

A Cournonban található helyiségek megvásárlásakor a meglévő munkaterület átszervezése és idővel új berendezésekkel való felszerelése volt az elsődleges feladat. A meglévő hűtőházra nem volt szükség. Az üzlet sikeres növekedésével az igények megváltoztak, és a hűtés nélkülözhetetlenné vált a gyümölcspüré tárolásához és az aszalt gyümölcsök tartósításához. Az igazgató a Puy-de-Dőme-i Kereskedelmi és Kézműves Kamarában tartott képzésen szerzett tudomást a magas üvegházhatású hűtőközegek cseréjéhez rendelkezésre álló támogatásról, és felvette a kapcsolatot az ADVO hűtőipari szakemberével, hogy tanulmányozza a projektet.

A Solstice® L40X a tartós és hosszú élettartamú berendezéshez lett kiválasztva

A meglévő 12 m3-es hűtőkamra újraindítása az R-404A újratöltését és felújítást igényelt. A sütő- és vendéglátóipari berendezésekre szakosodott ADVO telepítő cég a Laurent Lelong által vezetett Clermont Ferrand-i Rolesco ügynökséggel együttműködve új, Solstice® L40X (R-455A) berendezést ajánlott.

Minden szereplő számára egyértelmű volt a nagyon alacsony GWP-jű (148) hűtőközeg melletti döntés, hogy az elkövetkező években is biztonságosan lehessen a rendszert üzemeltetni.

Miután a Kereskedelmi Kamara elfogadta az árajánlatot, az ADVO vezetője, Emmanuel Dabert a Rolesco-val együtt a Tecumseh Silensys SILFH2511P-XC aggregátot választotta. Ez látja el a Kelvion S-KSC-301-3BE-FX28 direkt expanziós kockaalakú elpárologtatóval felszerelt fagyasztókamrát. A telepítés befejezéséhez egy univerzális kapcsoló-vezérlőszekrény és egy Vigitemp hőmérséklet adatrögzítő kerül beépítésre.

A kivitelezés is egyszerű volt: „Az aggregát referenciatechnológia a mi üzletágunkban" – mondja Emmanuel Dabert. „Technikusaink hozzászoktak az ilyen típusú rendszerek telepítéséhez, és számukra nincs különbség a piacon lévő más hűtőközegekhez képest.” 

Laurent Lelong számára az R-455A előnyei nyilvánvalóak: „Nagyon alacsony GWP, jobb energiahatékonyság, kisebb kockázat, mint a szénhidrogéneknél, és fenntartható megoldás.”

Balról jobbra: Christophe Chevalier, a  Crok’andisesmestere,  Emmanuel Dabert, az ADVO igazgatója,  Laurent Lelong, a Rolesco Clermont Ferrand-i kirendeltség vezetője,  Florent Bresson, a Climalife fő ügyfélkapcsolati menedzsere.

ClimalifeR-455ASolstice

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul