e-gépész online szaklap

Megérkeztek a Testo új nyomás, megvilágítás és szén-dioxid mérőműszerei

2023. március 6. | e-gépész| |  0 |

Megérkeztek a Testo új nyomás, megvilágítás és szén-dioxid mérőműszerei

Épületüzemeltetés szempontjából is egyre nagyobb igény van a (munkahelyi) komfort szintjének a mérésére. Ez többnyire a levegő hőmérséklet és páratartalom, illetve a huzat (légsebesség) mérése mellett többnyire a fénymennyiség mérésből és gyakran a CO₂-koncentráció ellenőrzéséből áll.

Az új testo 535 műszer a környezeti CO2-koncentráció gyors és precíz felmérésére szolgál. A testo 545 digitális fénymérő más kézi, kompakt fénymennyiség mérővel szembeni fő előnye, hogy a szenzor nem a készülékház tetején helyezkedik el, hanem kábelen csatlakozik, így minimalizálható a mérést végző személy árnyékolásából fakadó mérési pontatlanság. Ezen felül az új Testo Kompakt Osztályra jellemző előnnyel is bír. Továbbá képes idő- és pontérték-kalkulációra is, illetve akusztikus riasztásra.

Épületüzemeltetésben ugyancsak fontos a különböző nyomáskülönbség mérése is. Erre lehet tökéletes választás a testo 512-2 műszer akár 0-tól +2000 hPa (+2 bar) méréstartományig, vagy a testo 512-1 műszer a 0…+200 hPa (0,2 bar) tartományban végzett precíz mérésekhez, akár 0,1 Pa felbontással. Az új testo 512-1/2 viszont nem csak nyomásmérésre alkalmas hanem Pitot/Prandlt cső csatlakoztatásával légsebesség mérésére is. Ezen kombináció elsősorban a magasabb hőmérsékletű és/vagy szennyezett levegő áramban való mérésre ideális. A testo 512-1/2 műszerek ennek megfelelően számos méréstartományt képesek kezelni, úgy, mint kPa, inHg, inH2O, mmHg, mmH2O, psi illetve m/s, m3/h, fpm, cfm, l/s. A termékekhez tartozik hordtáska és szilikon tömlő is.

Amennyiben a komfortérzet mérése a cél, úgy a fénymennyiség és/vagy a CO2-koncentráció ellenőrzése elengedhetetlen. Az új Testo Kompakt Osztály családba tartozó termékek tökéletes választás célmérések precíz elvégzéséhez, amennyiben a belépő szintű termékek képességei nem megfelelőek a mérés szempontjából, viszont a felhasználási cél nem indokolja egy multifunkcionális légtechnikai műszer beszerzését. Mindezen mérési célokat viszont a Testo márkára jellemző minőségben és a Testo okos műszerekre jellemző előnyökkel szolgálják az említett mérőműszerek.

ÉRDEKEL

Testo

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul