e-gépész online szaklap

Székesfehérváron tartották a Mérnökbált

2023. február 16. | e-gépész| |  0 |

Székesfehérváron tartották a Mérnökbált

A Magyar Mérnöki Kamara és a Fejér Megyei Mérnöki Kamara közös szervezésében rendezték meg február 11-én Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király kupolatermében a XXV. Országos Mérnökbált.

A mérnöktársadalom legrangosabb eseményének fővédnöke Lázár János építési és közlekedési miniszter volt. Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a kamarai bál az összetartozás rendezvénye, melyre nagy szükség van napjainkban is. Meggyőződésem, hogy mérnökök nélkül nincs társadalmi és gazdasági fejlődés. Itt az ideje, hogy a sarkunkra álljunk és megmutassuk a világnak, hogy mi vagyunk azok, akik kimozdítják a világot a sarkából – hangsúlyozta a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

A rendezvény keretei között ünnepélyes díjátadóra került sor, többek között átadták az Év Mérnöki Aranygyűrű és az Aranygyűrű alkotói díjakat. Emellett a kiemelkedő kamarai tevékenységet elismerni hivatott, az 1924-ben megalakult első mérnöki kamara első elnökéről elnevezett Zielinski Szilárd-díjat is átadták, a négy elismert mérnök egyike kollégánk, Csohány Kálmán okl. gépészmérnök lett, akinek ezúton is gratulálunk.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul