e-gépész online szaklap

Megbízható elektromos mérőműszerek a megbízható elektromos berendezések fenntartásához

2022. december 6. | támogatott cikk| |  0 |

Megbízható elektromos mérőműszerek a megbízható elektromos berendezések fenntartásához

Elektromos rendszerek karbantartása nem csupán a hatékony működés szempontjából, de biztonsági szempontból is fontos kérdés. Ezeknek a rendszereknek a fenntartása érdekében a villamos szakemberek megfelelő munkája elengedhetetlen. A megfelelő munkát pedig nagyban befolyásolja a mérőműszerek megbízhatósága és hatékonysága. A Testo márkakínálatában megtalálhatja az Ön munkájához leginkább megfelelő, professzionális elektromos mérőműszereket. A választásban pedig segítséget nyújt ez az összefoglaló.

A Testo villamos mérőműszer-kínálata öt fő terméktípusból áll. Ezek között megtalálható a digitális multiméter, lakatfogó, feszültségmérő, kombinált áram- és feszültségmérő, illetve érintésmentes feszültségérzékelő is.

A testo 745 érintésmentes feszültségmérő egy akusztikus és vizuális módon is jelezni tudó, praktikus műszer. A piacon szinte egyedülálló speciális szűrőjének köszönhetően a zavaró nagyfrekvenciás jeleket kiszűri a műszer, ezzel egy jóval megbízhatóbb feszültségmérést érve el. Kétféle méréstartományban képes működni, 12…50 V és 50…1000 V között. Az eredményt az érzékelőfej piros színű megvilágítással és hanggal is jelzi. A kialakítása pedig a többi Testo műszerhez hasonlatosan robusztus és IP67-es szabványú.

A testo 750 kétpólusú feszültségmérő egy praktikus alapműszer. Háromféle kivitelben kapható, amelyek között megjelenítési és mérési különbségek vannak. A mért értékeket egy speciális, minden irányból jól látható, LED megvilágítású, sávos kijelzéssel jeleníti meg, illetve a testo 750-3 esetén pedig egy LCD kijelzőn is láthatók az értékek. A bal és jobb mérőszárak kettéválaszthatók. Összeillesztve a mérőcsúcsok közötti távolság ideális a háztartási konnektorok méretéhez, illetve a hegyes mérőcsúcsokat egy-egy menetes rögzítésű fémkupak fedi, így segítve a konnektoros mérést (igény esetén ezek eltávolíthatók).

A testo 755 kombinált áram és feszültségmérő igen praktikus megoldású eszköz. A készülék levehető mérőcsúcsokkal rendelkezik. A mérőcsúcsok cserélhetőségének köszönhetően, sérülés esetén nem kell az egész műszert kicserélni. A műszer automatikusan választja ki a megfelelő beállításokat: a hibás működtetés megakadályozásával nagyban megkönnyíti a napi használatot. Bizonyos verziója képes akár 1000 V feszültséget is mérni, illetve forgó mágneses mező mérésére is alkalmas.

Egy digitális multiméter egyetlen szakember eszköztárából sem hiányozhat. Erre az igényre kínál tökéletes megoldást a testo 760 digitális multiméter, amely háromféle kivitelben kapható. A különböző kivitelek között megtalálhatók az 1000 V feszültségig mérő, illetve akár µA méréstartományú áramerősséget is mérő változatok. Továbbá elérhető True RMS méréssel ellátott kivitel, aluláteresztő-szűrős megoldás és hőmérsékletmérésre is képes változat is. A testo 760 digitális multiméter minden változata masszív ABS műanyag készülékházzal, jól gumírozott kezelőgombokkal és csúszásmentes gumifelületekkel bír. A műszerhez tartozó alapmérőkábelen túl többféle mérőkábel is beszerezhető, akár krokodilcsipeszes fejekkel is. Kiegészíthető a műszer továbbá külső, kábeles lakatfogóval is.

A testo 770 digitális lakatfogó vetekszik a testo 760 praktikusságával. A készülékházba visszahúzható – kivételes – lakatszár helytakarékos mérést garantál. A robusztus készülékház, valamint gumírozott felületek és gombok garantálják a biztos mérést. Ez a modell is háromféle kivitelben választható, amelyek között µA-es minimum és 600 A-es maximum méréstartományú változat is elérhető, illetve teljesítménymérésre alkalmas verzió is. Továbbá a testo 770-3 verziójú műszer használható mobil eszközökre elérhető díjmentes applikációval szinkronizálva is, így a mért értékek digitálisan dokumentálhatók. A mért értékek alapján jegyzőkönyv állítható ki, ráadásul könnyedén és a helyszínen.

A Testo által kínált villamos műszerek mind megbízható, kiváló mérési képességekkel ellátott műszerek. A gyártó mindegyik verzióhoz kínál kiegészítőként hordtáskát és számos más kiegészítőt. Érdemes tehát ezen rendkívüli műszerekkel mérni.

Érdekel →

MéréstechnikaTesto

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul