e-gépész online szaklap

Melyik új testo 316 szivárgáskereső felel meg az Ön igényeinek?

2022. október 10. | e-gépész| |  0 |

Melyik új testo 316 szivárgáskereső felel meg az Ön igényeinek?

A szivárgáskeresés fontos feladat a fűtési- és hűtési eszközök karbantartása, valamint a nyersanyagok takarékosabb felhasználása szempontjából. Azonban nem minden funkció szükséges minden méréshez. Cikkünkből megismerheti a Testo megújult szivárgáskereső termékcsaládjának tagjait és az azok közti különbségeket, hogy megfelelően tudjon választani.

Amennyiben a termékcsalád összesítője is érdekli, kérjük olvassa el ezen cikkünk előzményét is, amely átfogó képet nyújt a műszerekről.

A testo 316i egy vonalas kijelzővel ellátott okos műszer, amely praktikus eszköze lehet minden karbantartónak. A műszer kompatibilis a testo Smart Applikációval is, így pontos értékek is rögzíthetők a kijelző hiányának ellenére, valamint a mért értékek könnyedén kezelhetők, továbbá dokumentálhatók.

A testo 316-1 egy LCD kijelzővel ellátott alap műszer. A kijelző segítségével a mért értékek pontosan megjeleníthetők. Továbbá a kijelző több színű háttérvilágítással képes megjeleníteni az esetleges riasztási értékeket. A testo 316-1 műszer összetevői között található egy táska is, amely védi a műszert a fizikai behatásoktól. Ez a műszer azonban a társaival ellentétben nem kompatibilis a testo Smart Applikációval, így azok számára megfelelő, akik nem tartanak igényt az általa nyújtott internetes szolgáltatásokra.

A testo 316-1-EX műszerben a testo 316-1 képeségein felül megtalálható egy nagy pontosságú mérési mód is. A készülékkel nem szükséges már manuálisan sem kiválasztani a mérendő gáztípust, hiszen képes ennek az automatikus kiválasztására is. Emellett a műszer az ATEX tanúsítása révén akár robbanásbiztos közegben is használható.

A testo 316-2-EX a termékcsalád legmagasabb szintű modellje és jelenleg egyedülálló műszer a piacon. Ez az első olyan szivárgáskereső, amely szenzorfej csere nélkül alkalmas a (föld)gázok szivárgásának lokalizálására, illetve a különböző klímatechnológiában használatos hűtőközegek szivárgásának detektálására is. A Testo új műszere természetesen képes mérni a legtöbb napjainkban használatos hűtőközeget a metán, a propán, a bután és a hidrogén koncentráció mellett. Ezáltal nélkülözhetetlen eszköze minden fűtés- és hűtéstechnikus eszköztárának.

Bármelyik műszert is válassza, akár lakossági, akár ipari rendszerekről van szó, egy okos mérőműszerrel precízen felmérhető a rendszerek hatékonysága, így minimalizálhatóak az energia veszteségek és csökkenthetők a költségek. Ezen igény mindig is fontos szempont volt, de napjainkban egyre égetőbb igény az erre való fókuszállás.

Érdekel

SzivárgáskeresőTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul