e-gépész online szaklap

testo 300 NEXT LEVEL – Kézenfekvő megoldás az okos kapcsolódás révén

2022. szeptember 13. | e-gépész| |  0 |

testo 300 NEXT LEVEL – Kézenfekvő megoldás az okos kapcsolódás révén

A fűtésszezon közeledtével ismét fontos kérdéssé vált a fűtési rendszerek ellenőrzése és az idei hírek ráerősítenek az energiahatékonyság fontosságára is, így ez most még kiemeltebb téma, mint ezelőtt. A hatékonyság mellett azonban figyelmet kell fordítani a biztonságra is, és ebben komoly segítséget tud nyújtani egy megbízható füstgázelemző.

A Testo német cég műszerei régóta megbízható megoldást nyújtanak a fűtési rendszerek mérésére és most egy régi kedvenc, a testo 300 kapott egy újítást. Az új testo 300 NEXT LEVEL füstgázelemző műszer egy TUC csatlakozású testo Bluetooth csatlakozóval egészül ki, amely innentől a szállítási kiszerelés részévé válik, a korábbi testo 300 műszerekhez pedig külön megvásárolható. Ezáltal minden eddiginél jobban élvezhetjük a vezeték nélküli mérés előnyeit akár a csatlakoztatott szenzorokról akár a mérés dokumentációjáról legyen szó.

A testo 300 NEXT LEVEL immáron kompatibilis több testo Smart Probes érzékelővel, mégpedig a testo 510i differenciálnyomás mérő, a testo 115i csipeszes csőhőmérsékletmérő és a testo 915i hőmérsékletmérő okos érzékelőkkel. Egyszerre akár 4 db ilyen szenzor csatlakoztatható, amely segítségével a komplex mérések időtartama lecsökken, hiszen egyidőben több mérési értéket is rögzíthet.

Az újítás másik nagy előnye, hogy a testo 300 NEXT LEVEL egy okos telefonos applikációs támogatást is kapott. A testo Smart App alkalmazás már korábban is használható volt a Testo szervizcsaptelepekhez és Smart Probes okos érzékelőkhöz, ezáltal mostmár a testo 300 NEXT LEVEL is integrálható egy több műszerből álló rendszerbe. Az applikáció megkönnyíti a dokumentálás folyamatát, valamint a vezérlést is, hiszen immáron nem csak a műszer kijelzőjén vezérelhetjük a mérési folyamatot, hanem a szinkronizált okostelefon kijelzőjén is a díjmentes testo Smart Applikáción letöltése után. Ez a lehetőség teret enged például a nehezen hozzáférhető helyeken történő vizsgálathoz, vagy akár a csapatmunkát is elősegítheti.

A testo 300 NEXT LEVEL a korábbi testo 300 műszerhez hasonlatosan megannyi felszereltséggel elérhető, illetve rengeteg kiegészítő vásárolható hozzá. Az összes testo 300 műszerhez kapható kiegészítő kompatibilis az új modellel is. A testo 300 NEXT LEVEL is használható 4.000 ppm-es maximális méréstartományú, normál élettartamú CO cellákkal, LongLife kivitelű (hosszabb élettartamú) 4.000 ppm-es, 15.000ppm-es CO cellákkal és hidrogén kompenzált hosszú élettartamú 8.000 ppm-es és 30.000 ppm-es méréstartományú CO cellákkal is. Ezen felül a LongLife cellás kivitelekbe behelyezhető egy NO mérőcella is. A kiegészítők külön, illetve a testo 300 NEXT LEVEL műszerrel együtt, szettben is megvásárolhatók. Ezáltal All-In-One megoldást biztosít a karbantartók számára.

Érdekel →

Testo

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul