e-gépész online szaklap

Belimo új helyiségérzékelői és kezelőegységei az egészséges beltéri klímáért

2022. augusztus 30. | támogatott cikk| |  0 |

Belimo új helyiségérzékelői és kezelőegységei az egészséges beltéri klímáért

Belimo új helyiségérzékelői és kezelőegységei pontosan monitorozzák a beltéri levegő minőségét, emellett zökkenőmentesen integrálhatók a meglévő épületfelügyeleti rendszerekbe. A Red Dot Design Award-díjjal kitüntetett beltéri kezelőegység, elegáns kialakításának köszönhetően, bármely helyiséghez illeszkedik. Mobil alkalmazáson keresztül egyedileg konfigurálható, ezáltal komfortos és egészséges beltéri klímát biztosít a felhasználók számára.  

Minőség és dizájn

Az új helyiségérzékelők és kezelőegységek az érzékelő típusától függően 13 és 23 mm közötti vastagságúak. Vékony kialakításuknak köszönhetően diszkrét és esztétikus megjelenést biztosítanak más, a piacon található megoldásokhoz képest. A készülékek konfigurációtól függően hőmérsékletet, páratartalmat és CO2-t mérnek, és ePaper érintőkijelzővel vagy anélkül is kaphatók. Az új beltéri kezelőegységek különböző üzemmódokban képesek működni, így alkalmazástól függően érzékelőként vagy VAV, illetve fan-coil készülékek önálló hőmérséklet vagy akár szén-dioxid szabályozójaként is használhatók.

A megfelelő App minden alkalmazáshoz

Az összes helyiségérzékelő és kezelőegység gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető a Belimo Assistant alkalmazáson keresztül. Még az ePaper érintőkijelző grafikus elemei is egyedileg megjeleníthetők vagy elrejthetők az App-on keresztül. Az NFC technológiával (Near Field Communication) a konfigurálás akkor is lehetséges, ha a kezelőegység nincs áram alatt.

A Belimo Display App a felhasználók számára egy jelszóval védhető, virtuális kijelzőt biztosít

A mérési adatok megjelenítése és az alapjelek módosítása történhet az ePaper érintőkijelzőn vagy a kijelzővel nem rendelkező helyiségérzékelők esetében az alkalmazáson keresztül. A kijelző alkalmazás (Display App) kiválóan használható sokak számára hozzáférhető közösségi terekben, például üzletekben vagy tantermekben. A jelszóval védett alkalmazással csak az arra jogosult személyek, például az értékesítési személyzet vagy a tanárok módosíthatják a beállításokat. Az alkalmazás segítségével a beltéri kezelőegység megérintése nélkül is módosíthatók az alapjelek. A világjárvány kezdete óta ez a funkció egyre népszerűbbé vált.

Érzékelők a tiszta levegőért

Időnk mintegy 90%-át zárt térben töltjük, és naponta körülbelül 12 000 liter levegőt lélegzünk be. A fűtési, szellőztetési és klíma iparág felhívja a figyelmet, hogy a tiszta és egészséges beltéri levegő nem automatikusan keletkezik. A COVID-járvány miatt a közvélemény sokkal tudatosabbá vált, és az épületek levegőminőségének témája nagyobb figyelmet kap, mint valaha. A Belimo világszerte felmérést végzett tanácsadó mérnökök és a szellőztetési üzletág szakértői körében, hogy meghatározza az egészséges beltéri levegő kritikus elemeit.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a beltéri levegő minőségének folyamatos és megbízható mérése, megjelenítése és nyomon követése az első lépés. Csak, amit pontosan és folyamatosan mérünk, az szabályozható. Az új kezelőegységek nagyfokú pontossággal és stabilitással mérnek. Az úgynevezett „jelzőlámpa” funkció, amely egy LED segítségével (piros, sárga, zöld) jelzi a helyiség CO2 koncentrációját, lehetővé teszi a beavatkozást a szellőztetés vagy a levegő tisztítás számára.

Az érzékelők egy épület teljes HVAC-beruházásának körülbelül 0,08%-át teszik ki, de az egészséges és tiszta beltéri levegő sokkal többet ér a végfelhasználó számára, így az érzékelőkbe történő beruházás gyorsan megtérül.

A nagy kontraszt és az ePaper technológia kiváló olvashatóságot biztosít

A 2022-es Red Dot Design Award győztese

Az új helyiségérzékelők és kezelőegységek 2022-ben a Red Dot Design Award díjátadón elnyerték a terméktervezésért járó, hőn áhított „Red Point” díjat. A díj odaítélésében döntő tényező lehetett a készülék könnyed és esztétikus kialakítása, valamint az ePaper kijelző könnyű kezelhetősége, amely a magas kontrasztnak köszönhetően alacsony fényvisszaverő képességgel és kiváló olvashatósággal rendelkezik.

A „Belimo Assistant App” elérhető itt:

A „Belimo Display App” pedig elérhető itt:

A Belimo csoport globális piacvezető a fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerek energiahatékony működtetésére szolgáló berendezések fejlesztése, gyártása és értékesítése terén. Ennek során a zsalumozgató hajtóművek, szabályozószelepek, érzékelők és mérőműszerek alkotják a vállalat alaptevékenységét. A vállalat 2021-ben 765 millió svájci frankos árbevételt jelentett, és mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatról és termékeiről az interneten a www.belimo.com honlapon találhatók információk.

A BELIMO Holding AG részvényeivel 1995 óta kereskednek a SIX Swiss Exchange-en (BEAN).

Belimo

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul