e-gépész online szaklap

Közgyűlést tartott a Kéményjobbítók Országos Szövetsége

2022. június 16. | Dr. Barna Lajos| |  0 |

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége május 24-én tartotta a 2021. évet értékelő és tisztújító közgyűlését.

A közgyűlésen Netoleczky Károly elnök beszámolt a 2021-ben végzett szakmai munkáról és a Szövetség pénzügyi helyzetéről. Mivel az elnökség munkájának elmúlt négy évét is értékelnie kellett, a beszámoló kiterjedt a tágabb időszakra is.

Hangsúlyozta, hogy a Szövetség vezetőinek és tagjainak véleménye szerint a munka fontos alapja a teljes kéményáramkör áttekintése és jellemzőinek kezelése a tüzelőberendezés helyiségének levegőellátásától a tüzelőberendezésen és az égéstermék elvezetésen át a környezetre kifejtett hatásig. Emellett fontos annak a kérdésnek a szem előtt tartása is, hogy ez a kéményáramkör az épület teljes épületgépészeti rendszerének a része, ezért azzal összhangban kell vizsgálni és a használók komfortját megoldani.

A Szövetség ennek érdekében fontos feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a hozzájárulást az egységes szakmai szemlélethez. Ez is indokolta, hogy a KÉOSZ a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum alapító tagja. A szakemberek és a lakosság tájékoztatásának fontos fóruma a kétévente sorra kerülő Országos Kéménykonferencia, a Pollack Expón és az évente megrendezett Épületgépész Napok keretében való megjelenés és a kamarai továbbképzésben való részvétel. A Szövetség a fiatal épületgépész szakemberek segítését is fontos feladatának tekinti, ezért részt vesz szakmai versenyek előkészítésében, szervezésében és ezek népszerűsítésében facebook oldalán és személyesen is. Fontos a szakmai munkában kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek elismerése, ami az Országos Kéménykonferenciák keretében átadott Meszléry Celesztin díjakkal valósul meg.

A 2022-ben sorra került XII. Országos Kéménykonferenciáról dr. Barna Lajos, a szervező bizottság vezetője számolt be. Kiemelte, hogy a korábban említett kéményáramkör valamennyi eleme helyet kapott az előadásokban: több előadó kitért az égéstermék-elvezetés környezeti hatásaira, de szó volt a korszerű égéstermék-elvezető berendezésekről és a tüzelőberendezések helyiségének levegőellátásáról is. Fontos eredményként emelte ki, hogy a korábbi konferenciához hasonlóan az előadások egy része most is az épületgépész mérnökök hivatalos kamarai szakmai továbbképzését jelentette.

A beszámolók után a Szövetség elnöksége lemondott és a Jelölő Bizottság javaslata alapján a jelenlévők megválasztották a Szövetség új elnökségét. A Szövetség elnöke a következő választási időszakban Netoleczky Károly, alelnöke dr. Barna Lajos, az elnökség tagjai még: Fehér Gábor, Keszthelyi István és Sümeghy Péter.

A megválasztott elnök kiemelte, hogy az új elnökség számára fontos szempont az Országos Kéménykonferenciák eredményes lebonyolítása, a felügyeleti szervekkel való jó kapcsolat és együttműködés, jó kapcsolatok ápolása a szakmai szövetségekkel, lakossági felvilágosító programok szervezése és a fiatalok bevonása a munkába.

Kémény

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul