e-gépész online szaklap

TECH CONTROLLERS – EU-i-2 Plus fűtésrendszer-vezérlő

2022. április 5. | e-gépész| |  0 |

TECH CONTROLLERS – EU-i-2 Plus fűtésrendszer-vezérlő

Mit tegyünk, ha a fűtési rendszerrel kapcsolatban a megrendelő különleges igényekkel áll elő a tervező vagy kivitelező számára? Ilyen igények lehetnek a több hőtermelős hybrid rendszerek megfelelő vezérlése: hőszivattyú, gázkazán, gázkazán-pellet vagy vízteres kandalló-hőszivattyú, esetleg klasszikus gázkazán-vegyestüzelésű.

Felmerülhet, hogy legyen 1 kör radiátoros fűtés, illetve további 1 kör padlófűtés vezérelve, mindkettő saját keverőszeleppel és szivattyúval. Megfogalmazódhat az igény, hogy a hőtermelőink puffertartályra dolgozzanak saját szivattyúval és hőmérsékletérzékelővel és a rendszerben legyen egy HMV-tartály saját szivattyúval és cirkulációs szivattyúval. És ha mindez nem lenne elég, oldjuk meg a megrendelő számára azt is, hogy mindezt ekvitermikusan tudja vezérelni.

Gyakori elvárás, hogy a mai kornak megfelelően távolról is elérhető legyen a rendszer és akár paraméterezni is tudjuk távolról, ha szükséges. Lehetőség szerint a vezérlő mindezt elérhető áron produkálja. Ilyenkor tervező és kivitelezőként is komoly kihívás elé nézünk. Megoldásként igyekszünk egy villanyszerelőt találni, aki ezt a feladatot számtalan relével és kacifántos kábelezéssel talán megoldja, de így sem valósítható meg a megrendelő minden igénye vagy választunk egy ipari vezérlést, amire átlagos felhasználóként nincs szükségünk. Utóbbi programozásához szakembert kell megbízni és jelentős anyagi ráfordítással is jár. A fentiek helyett, tényleges megoldásként tökéletes választás a TECH EU-i-2 Plus fűtésrendszer-vezérlő.

Képesek vagyunk megvalósítani az ügyfelek igényeit legyen az bármennyire szövevényes. Vezérlőnk képes 2 fűtési kör vezérlésére, annak keverőszelepeinek és szivattyúinak műküdtetésére, a HMV-tartály szivattyú indítására, illetve hőmérsékletfigyelésére és a tartály fűtésének kapcsolására, továbbá cirkulációs szivattyú vezérlésére is.

A puffertartály szivattyú vezérlésre is megoldott és hybrid hőtermelők bármilyen kombinációját tudja a rendszer menedzselni természetesen ekvitermikus vezérléssel és akár OpenTherm kommunikáció használatával. Internet modul használatával a teljes fűtést távolról is paraméterezhetjük és felügyelhetjük. A vezérlővel akár 6 kazán kaszkádjád el tudjuk látni. A készülék képes a léptetésre konfigurálható késleltetéssel, üzemóra összehangolással és annak kiolvashatóságával, külső hőmérséklet szabályozással. A könnyű paraméterezés egy 4,3” LCD érintőképernyőn történik magyar menüvel. A kivitelezéshez szükséges érzékelők és külső hőmérsékletérzékelő a dobozban található.

Egy vezérlő számtalan feladatra, verhetetlen áron!

További információkat és műszaki támogatást a weboldalunkon talál: www.tech-controllers.hu

ÉRDEKEL

FűtésvezérlésTech Controllers

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul