e-gépész online szaklap

Siker az elsődleges tagság választásában

2022. április 1. | e-gépész| |  1 |

Mint ismert, a Magyar Mérnöki Kamara új Alapszabályának több pontja az elsődleges tagsághoz kötötten szabályoz, határoz meg kvótákat!

Legfontosabb ebből a szempontból, hogy a jelentősen – 180 főre – lecsökkentett létszámú küldöttgyűlésbe a tagozatok hány küldöttet juttatnak be.

A lista kialakult. Azt láthatjuk, hogy legtöbben az Épületgépészeti Tagozathoz tartozást jelölték meg első helyen. Ebből az következik, hogy a küldöttgyűlésbe 8 küldöttünk jut be az eddigi 10 helyett, miközben a üldöttgyűlés létszáma csaknem a felére csökkent.

Küldöttgyűlés

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Gábor68 | 2022. ápr. 9.

Kérdés, hogy mire megyünk ezzel a sikerrel? Az látszik, hogy az épületgépész tagozat a legnagyobb létszámú, de az is látható, hogy vannak tagozatok, akiket a megszűnés fenyeget. Mint ismert az MMK tavaly novemberi küldöttgyűlésén elfogadta, hogy 300 fő alatt nem működhet tagozat. Akkor az előterjesztés az érintettekkel való előzetes egyeztetés nélkül került be az alapszabály javaslatba. Az ülésen a jelenlegi elnök megakadályozta, hogy új napirendként a küldöttek tárgyaljanak a kis tagozatok helyzetéről, sőt a szavazáskor sem lehetett hozzászólni egyik módosító indítványhoz sem. Most tehát meg fog szűnni az erdőmérnöki, a vegyészmérnöki, az akusztikai és az egészségügyi tagozat! A 300 fős létszámhatár miatt várhatóan újabb szakterület sem tud majd önálló tagozatot alapítani, nem tud önálló képviseletet kialakítani. Jó ez így? Ez is a siker része?

Facebook-hozzászólásmodul