e-gépész online szaklap

Indul a Solarrace 2022, a napelem-kivitelezők első hazai versenye

2022. április 1. | e-gépész| |  0 |

Indul a Solarrace 2022, a napelem-kivitelezők első hazai versenye

A XIII. Szolár Konferencia előtti napon kezdődik, szintén a CONSTRUMA szakkiállítás keretein belül, az első olyan szakmai verseny, ahol napelemszerelő csapatok tudják összemérni tudásukat. A Hungexpo területén, a G pavilonban 7 db 10x10 méteres versenyterületen építik a csapatok a napelemes rendszereket.

A felépülő napelemrendszereket a szakmai zsűri különböző szempontok alapján fogja értékelni: a kész napelemes erőművek teljesítményét, az építés gyorsaságát is mérik, így több kategóriában is lesz lehetőségük a csapatoknak jó eredményt elérni.

Egyre több településen látni már Magyarországon is háztartási napelemtáblákat, és ezzel párhuzamosan egyre nő az igény a szakképzett napelemtelepítő csapatokra is. Részükre remek szakmai kihívást, a nézők számára pedig érdekes látnivalót ígér a Solarrace 2022, vagyis a napelem-kivitelezők első hazai versenye. Bár a felület egyforma, a versenyzők építhetnek ferde tetőre, autóparkoló szerkezetekre is. Nincs megkötés a napelemes modulok használatára, így a CONSTRUMA látogatói megismerhetnek több fajta modult, mint például a smart napelemeket vagy a tetősíkba integrált kiviteleket is.

A versenyzők a CONSTRUMA első napján, április 6-án építik az 5-5 kWp méretű napelemes rendszereket, de a végeredmény egész héten megtekinthető lesz. Az összes versenyző csapat kiállít a rendezvénen külön standokon, így akár a hétvégén is érdemes kilátogatni és a szimpatikus csapattól ajánlatot vagy tanácsot kérni saját napelemes rendszerünk tervezésére vagy kivitelezésére.

A verseny másnapján, április 7-én tartja a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség a XIII. Szolár Konferenciát, ahova várják a napelemes rendszerek iránt érdeklődők jelentkezését. A konferenciára elsősorban olyan vállalkozókat, befektetőket várnak, akik napelemes erőműveket telepítenek vagy saját napelempark üzemeltetésén gondolkodnak. A konferenciára itt lehet jelentkezni.

A konferencia résztvevői ajándék belépőt kapnak a Construmára, így a SolarRace 2022 versenyre is.

Bővebb információ →

ConstrumaNapenergia

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul