e-gépész online szaklap

Eredményes volt a XII. Országos Kéménykonferencia

2022. március 28. | e-gépész| |  0 |

Eredményes volt a XII. Országos Kéménykonferencia

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége március 24-25-én immár 12. alkalommal rendezte meg – ezúttal is Kecskeméten – az Országos Kéménykonferenciát, idén is nemzetközi részvétellel. Rövid beszámoló.

Mivel az elmúlt két évben is jelentős változás következett be az égéstermék-elvezetőkkel kapcsolatos előírások és a környezetvédelmi elvárások, valamint az új energetikai előírások terén, a szervezők célja az volt, hogy a konferencia keretében lehetőséget biztosítsanak a szakembereknek az égéstermék-elvezetés témakörében tapasztalt eredmények és a fejlődés megismerésére, valamint a felmerülő aktuális kérdések megvitatására.

A konferenciát idén is kiállítás kísérte, amelyet Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitott meg.
A konferencia plenáris ülésén átadták a Meszléry Celesztin-díjakat, amelyeket idén dr. Bándy Gyula, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettese és Versits Tamás, az MGVE elnöke, a Kéményjobbítók Országos Szövetségének tagja kapott. Itt került sor a 2021. évi Macskásy Árpád Életmű Díj átadására, amire 2021 őszén nem volt mód. A díjat Gyurkovics Zoltán, az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke adta át Jakus Istvánnak.

Részletes beszámoló a Mérnök Újság áprilisi számában lesz olvasható.

Dr. Barna Lajos
A Szervező Bizottság elnöke

Borítóképen: az esti ünnepi fogadáson Gyurkovics Zoltán, a MMK ÉGT elnöke tart köszöntő beszédet a KÉOSZ elnöksége (dr. Chappon Miklós alapító elnök, Netoleczky Károly elnök és dr. Barna Lajos a konferencia SZB elnöke) társaságában.

Kémény

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul