e-gépész online szaklap

Számos szakmai program a CONSTRUMA-n

2022. február 16. | e-gépész| |  0 |

Számos szakmai program a CONSTRUMA-n

Két év kihagyás után az idén tavasszal végre ismét fizikai valójában is várja a látogat a dupla jubileumot ünneplő kiállítási csokor, a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás április 6-10. között. Az áprilisi kiállítási csokor pavilonjai folyamatosan telítődnek, lassan összeáll a teljes szakmai kísérőprogram is. Minden adott lesz egy régóta várt, nagyszabású építőipari – belsőépítészeti szakmai találkozóra a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A teljesen megújult HUNGEXPO legnagyobb pavilonjában (A) lesznek a klasszikus építőipari tematikák, a G pavilonban a megújuló energiák, épületgépészet témakörök. Ez utóbbi témák az idén nagyon nagy kiállítói érdeklődést mutatnak, gyakorlatilag már majdnem megtelt a pavilon. A RENEO témakörhöz kapcsolódik majd egy szakmai verseny, számos konferencia és szakmai workshop is.

Az OTTHONDesign pedig teljesen megújult elosztásban 3 pavilonban helyezkedik majd el: tematikák szerint. Külön pavilonban a konyha témaköre; a fürdőszoba, wellness, hidegburkolat tematikák; valamint a bútor, lakberendezés, design, melegburkolat.

Tartalmas szakmai programok

Már kezd összeállni a szakmai partnerek által szervezett programok sora, melyek a szakemberek szakmai fejlődését, széleskörű tájékozottságát, az ágazat legújabb tendenciáinak megismerését hivatott segíteni.
Ízelítő a tervezett szakmai konferenciákból, programokból – a programok helyszíne többségében a megújult HUNGEXPO terület új Kongresszusi Központja lesz:

• Építőipari Vállalkozók Országos Szakmai Szövetsége (ÉVOSZ) ágazati konferencia a kiállítás első napján, az ünnepélyes megnyitót követően
• Szakmai továbbképzések mérnökök számára (Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara (BPMK) szervezésében):
o Épületgépészeti és Elektrotechnikai szakmai továbbképzés
o Építési szakmai konferencia – a BPMK és ÉMSZ közös szervezésében
• Szakmai továbbképzések építészek számára (Magyar Építész Kamara (MÉK) szervezésében)
• Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség (MNNSZ) programjai:
o XIII. Szolár konferencia
o Szerviz konferenciák
• Szakkivitelezői konferenciák az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szervezésében
• Magyar Tűzvédelmi Szövetség (TSZVSZ) konferenciája
• THT – Társasházi Háztartás konferencia közös képviselőknek
• Magyar Fa- és Bútoripari Unió (FABUNIO) közgyűlése és szakmai programja
• Szakmai tárlatvezetés a kiállításon építészeknek, mérnököknek.

Hibrid kiállítás – még több lehetőség

A kiállítás 2022-ben hibrid formában kerül megrendezésre, azaz a fizikai kiállítás mellett egy online felületen is találkozhatnak a kiállítók és látogatók; a virtuális térben. Az új technológia segítségével a látogatók információt és letölthető anyagokat érhetnek el, a chat funkció segítségével, pedig akár írás vagy videóbeszélgetés formájában tárgyalhatnak is. Ráadásul a virtuális kiállítás a fizikai rendezvény zárása után további egy hétig látogatható. Ez a lehetőség tovább szélesíti a kínálat alaposabb áttekintésének lehetőségét.

A CONSTRUMA / OTTHONDesign kiállítási csokor 2022. április 6-10. között, naponta 9-18 órág (vasárnap 17 óráig) lesz nyitva. Az első három nap a szakmai látogatóké, a hétvége pedig az építkező, felújításra készülő nagyközönségé. A kiállítás látogatása a mindenkor érvényes járványügyi szabályok szerint lehetséges. A jegyvásárlás és szakmai regisztráció február végén lesz elérhető a honlapon és a HUNGEXPO App-ban. A Magyar Mérnöki Kamara és a HUNGEXPO közötti megállapodás alapján a MMK tagok számára a kiállítás látogatása a kiállítás szakmai napjain díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ: www.construma.hu

www.construma.hu

Construma

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul