e-gépész online szaklap

Nyárra ígérték az energiaszegénység kockázatában élők áramtermelési és fűtési célú támogatásának kiírását

2021. július 26. | e-gépész| |  0 |

Bár még nem írták ki azt a pályázatot, amelynek révén az energiaszegénység kockázatának leginkább kitett, több tízezer család kaphat várhatóan vissza nem térítendő EU-s támogatást, Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) véleménye szerint az érintetteknek nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, és érdemes szakértő segítséget kérve felkészülni a pályázati ablak megnyílására.

Legkésőbb 2021. július végéig kiírják azt a pályázatot, ami nagyjából 35 ezer háztartás számára nyújt 100%-os vissza nem térítendő támogatást fűtéskorszerűsítésre és napelemes rendszer beruházására – ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be még májusban, amikor átadta a Közép-Európa legnagyobb naperőművét Kaposváron. A támogatás napelemes rendszer telepítése, fűtési és melegvíz-ellátó rendszerek korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére és tárolókapacitás kiépítésére ad forrást. A napelemes rendszerhez szükséges 3 fázis kiépítésére és egyebek mellett a villanyóra szabványosítására is lehet támogatást igényelni. Támogatható tevékenység továbbá elektromos fűtőpanelek/ infrapanelek kiépítése az ezt kiszolgáló napelemes rendszerrel, valamint levegő-levegő, illetve levegő-víz hőszivattyú telepítése.

Noha cikkünk írásakor a pályázati kiírás még nem született meg, remélhetőleg hamarosan megnyílik a pályázati ablak. Kiss Ernő, az MNNSZ elnöke egy rövid videóban foglalta össze, miért érdemes minél felkészültebben belevágni a pályázatba, és ehhez milyen segítséget kaphatnak az érdeklődők.

Elektromos fűtés

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul