e-gépész online szaklap

Piacikereslet-felmérést végez az FGSZ

| | |  0 | |

2021. július 5-től augusztus 30-ig kapacitásbővítésekre vonatkozó nem kötelező erejű piacikereslet-felmérést végez az FGSZ Földgázszállító Zrt. a határkeresztező rendszerösszekötési pontok vonatkozásában.

A felmérésre az EU Bizottság 2017/459 rendeletének (CAM NC) 26. cikke értelmében kerül sor, a nem kötelező erejű keresletiigény-megjelöléseket az FGSZ honlapjáról letölthető táblázat kitöltésével és augusztus 30-ig, a businessdevelopment@fgsz.hu e-mail-címre történő beküldésével lehet bejelenteni.

A CAM NC 26. cikk (11) bekezdésével összhangban a beküldött nem kötelező erejű keresletiigény-megjelölések érvényességének feltételeként regisztrációs díjat vezetnek be, amely megfizetésének elmulasztása esetén a keresletiigény-megjelölést a társaság nem tudja figyelembe venni. A díj mértéke nettó 3000 EUR/határkeresztező pont/igénybejelentő. A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal H1617/2021 számú határozata, mely a regisztrációs díj alkalmazási szabályait és fizetési feltételeit rögzíti, az FGSZ honlapján elérhető.

Az igényelt kapacitást a határkeresztező rendszerösszekötési pont mindkét oldalára, mindkét érintett szállítási rendszerüzemeltető részére be kell nyújtani, ennek hiányában a szállítási rendszerüzemeltetők nem tudják figyelembe venni a benyújtott kapacitásigényt.

Az igénybeküldési határidő letelte után 8 héten belül, de legkésőbb 2021. október 25-ig az FGSZ Zrt. a kapcsolódó rendszerüzemeltetőkkel egyeztetett piacikereslet-felmérési jelentésben publikálja a felmérés eredményét.

EnergetikaFöldgáz

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul