e-gépész online szaklap

A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak

2021. június 9. | e-gépész| |  0 |

A Panasonic Aquarea egységei Passzívház Komponens tanúsítványt kaptak

A Panasonic Heating & Cooling Solutions bejelentette, hogy a rendkívül hatékony Aquarea All-in-One Compact és a Bi-Bloc  hőszivattyúkat, valamint a hővisszanyerős szellőztető egységet jóváhagyott Passzívház Komponensnek minősítette a nagy tiszteletnek örvendő Passzívház Intézet (PHI).

A PHI egy független kutatóintézet, amely döntő szerepet játszott a passzívház-koncepció kialakításában, mely alatt azokat az épületeket értjük, amelyek valóban energiahatékonyak, valamint egyszerre kényelmesek és megfizethetőek. Ez az egyetlen nemzetközileg elismert, teljesítményalapú energiaszabvány az építőiparban. A passzívház jelleg az épület energiahatékonyságának egy önkéntes irányelvét jelenti, amely a ház ökológiai lábnyomát hivatott csökkenteni. A koncepciónak köszönhetően rendkívül alacsony energiaigényű épületek jöhetnek létre, melyekhez kevés energiára van szükség a helyiségek fűtése vagy hűtése esetében.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a továbbfejlesztett Aquarea kínálatunk egységei ilyen jelentős tanúsítványt érdemeltek ki” – mondta Kozák Tamás, a Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletág kelet európai vezetője, majd hozzátette: „Arra törekszünk, hogy olyan energiahatékony megoldásokat hozzunk létre, amelyek mindenki számára előnyökkel járnak, ugyanakkor magas szintű kényelmet is biztosítanak. A Passzívház Komponens tanúsítvány elnyerése fontos szerepet játszik abban a célkitűzésünkben, hogy közel nulla energiaigényű épületek (nZEB – nearly zero energy building) létrehozásához járulhassunk hozzá.”

A Panasonic levegő-víz hőszivattyúi és szellőztető egységei a rájuk jellemző nagy teljesítménynek, a kivételes kényelmet biztosító működésnek, és az alacsony energiaköltségnek köszönhetően kapták meg a tanúsítványt. Az innovatív Aquarea technológia a levegőben lévő hőenergiát a háztartásban alkalmazható meleggé alakítja, amivel a hagyományos kazánokhoz és elektromos fűtőberendezésekhez képest jelentősen csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és a környezetre mért terhelést.  A Panasonic egyike annak a néhány vállalatnak, amelyek 3 kW névleges fűtőteljesítménnyel rendelkező hőszivattyú modelleket gyártanak, amit a legtöbb passzívház besorolású épület is használ, mivel nagy hatékonysággal működnek és lehetővé teszik az energia megtakarítását.

A Panasonic régóta úttörő szerepet játszik az energiahatékony fűtő- és hűtőegységek létrehozásában. Újabb és újabb innovatív megoldásainak fejlesztésében kulcsszerepet játszik a vállalat „Environmental Vision 2050” nevű környezetvédelmi stratégiája, melynek középpontjában a felhasznált energia mennyiségének csökkentése és a tiszta energia alkalmazása révén elért társadalmi hozzájárulás áll.

A Panasonic megoldásairól az alábbi oldalon tudhat meg többet: https://www.aircon.panasonic.eu/. A passzívház komponensnek hitelesített modelleket pedig itt találhatja meg: https://database.passivehouse.com

HőszivattyúPanasonicSzellőztetés

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul