e-gépész online szaklap

Öko-hatékonyság webinárium

A hűtéstechnika fenntartható és felelősségteljes megközelítése

2021. május 11. | e-gépész| |  0 |

A Climalife, a Honeywell és az ExxonMobil együttműködésében megszületett a megoldások összehasonlításának az öko-hatékonyság alapján való megközelítése, melyet egy webinárium keretében mutatnak be a tervezőknek és mérnökirodáknak, a telepítő kivitelezőknek és a hűtőrendszerek tulajdonosainak.

2021. május 27. 9:30 és 10.30 között

Évtizedek óta a HVACR-ipar a környezeti hatásainak csökkentésére összpontosított, mely tendencia 2015 óta nőtt az F-Gáz rendelet európai végrehajtásával és újabban a Kigali-módosítás nemzetközi szintű aláírásával.
Ez a munka elengedhetetlen a jövőbeni igények kielégítéséhez, de nem állhat meg itt.

2018-ban az EU-ban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 80%-a az energiatermelési és -fogyasztási ágazathoz kapcsolódott (forrás: EAA Europa). A költség-hatékony energiamegtakarítás a jelen és a jövő kihívása a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A webinárium célja a fenntartható és felelősségteljes hűtés öko-hatékony megközelítésének bemutatása. Az öko-hatékonyság mind a környezeti hatásokat (közvetlen és közvetett üvegházhatású gázkibocsátás), mind a pénzügyi hatásokat (beruházási költségek – CAPEX és működési költségek – OPEX) magában foglalja.

Milyen hűtőrendszer-architektúrát válasszunk, figyelembe véve ezt a megközelítést?

Ez a kérdés mind a meglévő, mind az új berendezések esetében felmerül. Szakértőink megvitatják a beruházási projekt során figyelembe veendő paramétereket: például a hűtőközeg, a közvetítőközeg és az olaj kiválasztását, de olyan tényezőket is megvizsgálnak, mint a földrajzi elhelyezkedés, az építészeti vagy üzemeltetési korlátozások és előírások.

Regisztrációs link

Időpont: 2021. május 27. 9.30 és 10.30 között.

Honlap

ClimalifeWebinárium

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul