e-gépész online szaklap

A Panasonic bemutatja továbbfejlesztett PACi NX klímaberendezését

2021. április 15. | e-gépész| |  0 |

A Panasonic bemutatja továbbfejlesztett PACi NX klímaberendezését

A Panasonic Heating & Cooling Solutions megkezdte a kereskedelmi alkalmazásokhoz is jól használható, új és kiemelkedően hatékony PACi NX klímaberendezés sorozat európai forgalmazását.

  • Valamennyi beltéri egység alapfelszerelésként tartalmazza a nanoe™ X-et
  • Új elektromos és vezérlő kábelezési architektúra, mely ideálisabb a felújításokhoz is
  • Kompatibilis a CONEX-szel, a Panasonic IoT vezérlőjével

A berendezéscsalád két termékvonalra épül: az egyik vonal a Standard egységekből áll, amelyek optimális megoldást jelentenek olyan projektek esetében, ahol fontos a minőség, ám korlátozott a költségkeret. A másik vonal az Elite berendezések, amelyek csúcskategóriás kereskedelmi légkondicionálást kínálnak. Az NX egységek 2,5 kW-tól 14 kW-ig terjedő teljesítménnyel, kiváló SEER/SCOP[1] hatásfokkal, és akár A+++ osztályú energiahatékonysággal rendelkeznek, így a lehető legjobb hűtő- és fűtő megoldást biztosítják. A beltéri egység kínálat oldalfali és mennyezeti, 90x90-es 4-utas kazettás és adaptív légcsatornás egységekből áll össze.

Az PACi NX Elite sorozat berendezései extrém hőmérséklet mellett is képesek hatékonyan működni. A hűtésre akár -20 °C-os, vagy +48 °C-os kültéri hőmérséklet esetén is alkalmas, fűtésre pedig akár -20 °C-os kültéri hőmérséklet mellett is képes.

Beltéri egységek nanoe™ X technológiával

A beltéri egységek mostantól alapfelszerelésként tartalmazzák a nanoe™ X-et. Ez a továbbfejlesztett technológia hidroxilgyököket (OH) alkalmaz, amelyek gátolják bizonyos szennyező anyagok, például allergének, baktériumok, vírusok, penészgombák, kellemetlen szagok és bizonyos veszélyes anyagok terjedését. Ez a természetesen végbemenő folyamat számos előnnyel szolgál a kereskedelmi célú belterek számára, például segít csökkenteni az irodákban és az éttermekben a bútorokból, szőnyegekből és függönyökből származó kellemetlen szagokat, illetve gátolja a vírusok és a penész szaporodását. 

Ideális a felújításokhoz

Az új sorozatban az áramellátás és a kommunikáció egyszerűbb lett. Az energia betáplálás a kültéri egységen keresztül történik, a kábelezési munkák pedig a kültéri és beltéri egység között kevesebb érrel megoldhatóak. Ezen kívül a PACi NX kültéri egységeknek kompakt méretük miatt kicsi a helyigényük. Kiválóan használhatóak olyan telepítések esetében, ahol gondot okoz a kültéri elhelyezés a rendelkezésre álló hely szűkösségé miatt. A készülék keskeny, mindössze 99 kg súlyú, így gyors és problémamentes telepítést tesz lehetővé.

Adaptív légcsatornás egységek rugalmas telepítéshez

A Panasonic újratervezte innovatív adaptív légcsatornás egységét, így lehetővé vált a vízszintes és a függőleges telepítés is. Kompaktabb elhelyezést igénylő telepítések esetén is könnyen alkalmazható a továbbfejlesztett, közös csepptálcájú, csúcstechnológiás modell, csökkentett méretének és súlyának köszönhetően. A beltéri egység mindössze 25 cm-es magasságának és 150 Pa-ig terjedő statikus nyomásának köszönhetően lehetővé teszi, hogy akár a hűtendő/fűtendő helyiségtől távolabb helyezzék el vagy hosszabb légtechnikai hálózatot építsenek ki.

Alacsony GWP-vel (globális felmelegedési potenciállal) rendelkező R32 hűtőközeg

A Panasonic az R32 hűtőközegre való átállás éllovasa, az R22 és R410A ideális alternatívája, ugyanis alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkezik, ezáltal csökkenthető a környezetre gyakorolt hatása.

Fejlett csatlakozási lehetőségek

A PACi NX teljes mértékben kompatibilis a Panasonic új innovatív IoT távirányítójával, a Bluetooth® kapcsolattal rendelkező CONEX-szel, ami rengeteg előnyt kínál a felhasználók számára okostelefonon vagy táblagépen keresztül:

  • ellenőrzéshez és hibaelhárításhoz tervezett Panasonic H&C Diagnosis app
  • részletes vezérlést, fejlett telepítési beállításokat és Bluetooth-os működést biztosító Panasonic H&C Control app
  • Comfort Cloud App, amely lehetővé teszi, hogy az egységeket Wi-Fi-n keresztül, távolról is irányítani lehessen.

A több helyiséget érintő telepítés esetén a termékcsalád a Panasonic AC Smart Cloud technológiájával is kompatibilis, amely segítségével a felhasználó az összes telepítést könnyedén felügyelheti. Mindössze egyetlen kattintással valós idejű állapotfrissítések állnak rendelkezésre valamennyi egységet érintően, így megelőzhetőek a potenciális üzemzavarok, a költségek pedig optimalizálhatóak.

További információért kérjük, látogasson el az aircon.panasonic.eu weboldalra.


[1] a PACi NX Elite kínálatában

 

Klímatechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul