e-gépész online szaklap

REHVA aktualitások

2021. február 25. | e-gépész| |  0 |

A BIM munkamódszert egyre széleskörűbben használjuk mind Európában, mind Hazánkban. Ehhez a témához kötve különböző tanulmányok, rendezvények kerültek és kerülnek megrendezésre.

Az egyik ilyen kezdeményezés egy olyan BIM-es platform, amely segítségével energetikai célú felújításokat hatékonyabbá lehet tenni. E téma köré szerveznek egy versenyt, amely célja, hogy a résztvevők a platform használatával mérhető megtakarításokat érjenek el. A szervezők együttműködnek a REHVA-val több területen is. Az egyik ilyen terület a zsűritagok delegálása. MMK Épületgépészeti Tagozata részéről Rónai András Árpád kollégánknak ajánlották fel a zsűrítagságra való jelentkezés lehetőségét. Egy kérdőíves kiválasztás követően BIM-SPEED zsűritagja lett.

A verseny 2021 nyarán indul, 2022 tavaszán zárul, amikor is a zsűri feladata kezdődik egészen a 2022 nyári díjátadó ceremóniáig.

BIM-SPEED honlapja, ahol a versenyről is lehet tájékozódni:

https://www.bim-speed.eu/en

Az MMK és annak Épületgépészeti Tagozata teljes jogú tagja az Európai Épületgépészeti Egyesületek Szövetségének (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations, röviden REHVA). Magyarország képviseletét az MMK az ÉTE-vel közösen látja el az európai szervezetben.  Az MMK Épületgépészeti Tagozatát dr. Barna Edit és Rónai András kolléga képviseli a REHVA-ban.

REHVA

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul