e-gépész online szaklap

„Tanévnyitó” gondolatok

Sikeres szakmai képzéssel indult az év

| | |  0 | |

„Tanévnyitó” gondolatok

Január 26-án tartotta 2021 első kötelező szakmai képzését a MMK Épületgépészeti Tagozata a Budapesti és Pest Megyei-, illetve a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös szervezésében online formában. A Tagozat elnöke – hagyományosan – ennek a képzési napnak a megnyitóján mondta el a képzéssel is kapcsolatos gondolatait, információit!

„A MMK Épületgépészeti Tagozta évek óta részt vesz a jelentős társadalmi szakmai szervezetekkel együtt konferencia rendezvények szervezésében is! Hagyománnyá vált, hogy a szakma egyik januári rendezvényén, jelesül a Lurdy Házban a MÉGSZ által szervezett START rendezvényen tartjuk az év első, tanévnyitóval egybekötött kötelező szakmai képzését is a BPMK szervezésében.

A járványhelyzeti biztonsági intézkedések ebben az évben – januárban biztosan – nem teszik lehetővé a START megszervezését. Mi viszont úgy gondoltuk, hogy a szakmai tanévnyitót az év első képzésén megtartjuk. Azon a képzésen, amelyet a BPMK – és ami történelmi jelentőségű – a Békés MMK közösen(!) szervezett!

A COVID-járványnak a nagy károkozása mellett a szakmában talán egyetlen pozitívuma az online képzések bevezetése. Csak így lehetett a képzési lehetőségeket biztosítani.

Képernyőfotó a 2021. január 26-i kötelező szakmai online képzésről, ahol látható a résztvevők pillanatnyi száma (257 fő).

A 2021-es évben feltehetően áprilisig, májusig nem nagyon lesz mód kontakt képzéseket tartani. Az Épületgépészeti Tagozat 2021-es kínálata elkészült, az anyag-, és témaválasztási lehetőség bőséges T/SZ szakterületen. A tavalyi, frissített hat csomaghoz négy vadonatúj került meghirdetésre. Ezenkívül rokonszakterületi képzésként a Gáz-, és Olajipari Tagozattól, valamint az Energetikai Tagozattól elfogadjuk, ajánljuk 3-3 akkreditált képzésüket is. Megjegyzem, hogy a FMV/ME szakterület számára a gázos témákkal együtt öt törzsanyag fog rendelkezésre állni!

A hagyományos képzések mellé az elmúlt években felsorakoztak a már említett, valóban sikeres és keresett konferenciaképzések, de igazi újdonságnak számítanak az ipari partnereink bevonásával szervezett kötelező képzések. (Sokan emlékezhettek arra, hogy 2014 előtt volt ilyen! Csak másképpen hívtuk és más volt a lebonyolítási forma!)

Az idei esztendőre úgy nagy általánosságban – érthető okokból – azt kívánom, hogy a 2021 legyen 2019!„  – zárta köszönjőtét Gyurkovics Zoltán, a MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke.

Gyurkovics ZoltánKötelező képzésOktatás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul