e-gépész online szaklap

Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díj jelölési felhívás

| | |  0 | |

Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díj jelölési felhívás

Közeleg a jelölési határidő, ezért ismét figyelmetekbe ajánljuk az OMÉN-2020 keretében kiadásra kerülő Macskásy Árpád díjakra történő jelölés lehetőségét, az alábbi kiírás szerint.

„A Magyar Mérnöki Kamara (továbbiakban MMK), mint országos köztestület és annak Épületgépészeti Tagozata azon szükségszerűség felismeréséből, hogy Macskásy Árpád életműve és az életművével hitelesített felfogás, továbbá az épületgépész mérnöki mesterség és tudomány egységében élő, mindenkor az embert szolgáló, ennek érdekében művelőitől szilárd erkölcsi tartást igénylő, magas fokú mérnöki hivatás és tevékenység az ő tiszteletére, a Macskásy Árpád Díj létrehozásában és évről-évre történő meghirdetésében és odaítélésében nyerjen elismerést.

A Magyar Mérnöki Kamara és annak Épületgépészeti Tagozata képviselve az épületgépész mérnöki szakma egységét, a Díj névadójához méltó keretek között megalapítja az Építéstudományi Egyesület által alapított „Macskásy Árpád Díj” utódjának tekinthető. Macskásy Árpád Életműdíjat és a Macskásy Árpád Alkotói Díjat, amit épületgépészeti életmű és épületgépészeti alkotói tevékenység elismeréseként adományoz.”

A 2020 évi díjak átadására az Országos Magyar Épületgépészeti Napok (OMÉN) rendezvénysorozata keretében megtartandó ünnepélyes díjátadó záró rendezvényén kerül sor, 2020. november 27-én. A díj megalapításánál alapvető célunk volt, hogy a szakma széleskörű támogatásával, a szakma összefogását demonstráló elismerést kaphassanak az arra érdemesek. A díj odaítélését végző Díjbizottságban a Tagozat elnöksége tagjain kívül a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények képviselői is helyet kapnak.

A rendezvény keretében az Életműdíj és az Alkotói Díj kerül kiadásra.

A Macskásy Árpád Életműdíj annak ítélhető oda, aki legalább 30 éven át alkotó módon működött, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő, szakember, és tevékenysége nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, valamint nemzetközi és hazai tudományos és szakirodalmi tevékenységével az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.

Az Alkotói Díj annak ítélhető oda, aki kiemelkedő alkotó módon tevékenykedett, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő szakember, és ennek nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy, az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának; az épületgépész szakmában eltöltött minimum 15 aktív évet, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.

A Díjra javaslatot tehet a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata Elnöksége, az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSz), bármelyik területi mérnöki kamara épületgépészeti szakcsoportja, az MMK Épületgépészeti Tagozatának szakosztályai, az MMK Épületgépészeti Tagozat legalább húsz tagja együttesen.

ÉLETMŰDÍJ JELÖLŐLAP

Alkotói díj jelölőlap

A javaslatot zárt borítékban „Macskásy Árpád Díj” felirattal 2020. november 12-ig az erre a célra rendszeresített űrlapon kell felterjeszteni az MMK Épületgépészeti Tagozat elnökéhez levélben, vagy e-mail-ben.

Cím: 1117 Budapest, Szerémi út 4, e-mail: egt@mmk.hu, vagy gyurkokam@gmail.com. A javaslatot indoklással és az előírt és megkívánt feltételeket igazoló dokumentumokkal kell ellátni.

Budapest, 2020. 10. 12.

Gyurkovics Zoltán, elnök
MMK Épületgépészeti Tagozat

Macskásy Árpád Életműdíj

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul