e-gépész online szaklap

Hatékonyságnövelés hőkamerával

2020. október 27. | e-gépész| |  0 |

Hatékonyságnövelés hőkamerával

Egy professzionális hőkamera igen sokoldalúan használható műszer az épületgépészetben és a megelőző karbantartásban egyaránt. Segítségével ellenőrizhetjük egy épület helyiségeinek hőhídasságát, a hőszigetelés hatékonyságát és akár a hűtő- fűtő rendszerek helyes működését is. Karbantartási folyamatoknál egyaránt használható a gépek kopásának ellenőrzésére, vagy az elektromos kapcsolások vizsgálatára.

A testo 868 hőkamera mindezen feladatokra megfelelő választás. A 320x240 pixel Super Resolution felbontású termikus kép és a 100mK-es NETD érték kategóriájának legrészletgazdagabb hőképét biztosítja akár egy épület falazata, akár egy radiátor eliszaposodásának vizsgálata a cél. Ezen felül a padlófűtés csövek lokalizálására vagy esetleg egy kapcsolótábla melegedésének ellenőrzésére is kiváló választás. A testo 868 egy 3,1 Mp felbontású beépített digitális fényképezőgéppel is el van látva, így az exponált hőképek mellé egy-egy valós képet is készít. Mindezt a belső memóriába vagy egy külön JPG fájlként, vagy a BMT hőkép-fájlba építve menti el.

A műszer kezelése egyszerű, a teljes kezelőfelület és a PC szoftver is magyarnyelvű. A többirányú kezelő joystick mellett egy programozható gombot is találunk a vezérlő gombok között, amely gombhoz egy listából tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb beállítást. A készülékház masszív ABS műanyagból készült és több helyen gumírozott a biztos tartás érdekében. A jobb oldalon praktikus gumi dugó mögött található a microUSB csatlakozás az IP54 műszerosztály védettségért. A csatlakozáson keresztül lementhetjük számítógépünkre a készített képeket, frisstíhetjük a műszer Firmwire-jét, továbbá USB kábelen történő video streaming-re is van lehetőség. Amennyiben a műszerhez tartozó cserélhető Li-Ion akkumulátor közel 4 órás teljesítménye nem bizonyul megfelelőnek úgy további akkumulátorok és akár egy külső töltőegység beszerzésére is nyújt lehetőséget a gyártó.

A testo 868 viszont nem csupán egy professzionális hőkamera, hanem egyben egy okos mérőműszer is. A díjmentesen Android és iOS rendszerekre letölthető testo Thermography App szoftver segítségével a hőkamera képét folyamatosan az okos telefonunk/tabletünk kijelzőjére tükrözhetjük. Az így készített hőképeket akár egy digitális PDF formátumú jegyzőkönyvként kiexportálhatjuk, illetve még a műszer távvezérlésére is van így mód. A hőképek elemzésére és dokumentálásra az applikáción túl a mellékelt IRSoft PC elemzőszoftver is lehetőséget kínál, amely segítségével EN-szabvány szerinti jegyzőkönyvek is készíthetőek.

Részletek

HőkameraPromócióTesto

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul