e-gépész online szaklap

Beszámoló a kihelyezett elnökségi ülésről

2020. október 19. | e-gépész| |  0 |

Beszámoló a kihelyezett elnökségi ülésről

A koronavírus-járvány miatt elmaradt tavaszi elnökségi ülés került megtartásra október 15-16-án Kaposváron.

Tagozatunk éves munkatervében két kihelyezett elnökségi ülés szerepel. Az elsőt március közepére megszerveztük Kaposvárra. Terveink szerint az elnökség tagjain kívül a nyugat-magyarországi területi kamarák épületgépész szakcsoportjainak vezetői voltak a rendezvényre a meghívottak. Kaposvárra a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnöke Wágner Ernő úr, illetve az épületgépész szakcsoport vezetője Lucz Géza úr hívott meg bennünket. A minden részletre kiterjedő aprólékos szervezői munka végén a COVID-járvány első ütemében veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány, így a rendezvényt el kellett halasztani!

Az új időpont október 15-16-a lett. A pandémiás helyzet ismét fenyegette a rendezvény megtarthatóságát. Olyan tiltást tartalmazó korlátozó intézkedés bevezetésére azonban nem került sor, hogy ismét halasztani kellett volna. Egyéni döntések alapján – mind az elnökség, mind pedig a szakcsoport vezetők létszámát tekintve – 80%-os részvétellel megtartottuk a kihelyezett elnökségi ülésünket. (Ebben az időpontban az eredeti tervek szerint már a második kihelyezett elnökségi ülésre került volna sor valamely kelet-magyarországi megyében.)

A megbeszélés célja volt a párbeszéd erősítése! Ehhez egyrészt bemutattuk azt, hogy mi a Tagozat működési filozófiája, milyen feladatai vannak a Tagozatnak, hogyan végzi munkáját a Tagozat vezetése. Másrészt beszámolókat vártunk a szakcsoportok működéséről. Nagyon tanulságos, őszinte, fesztelen és mégis hasznos volt a megbeszélés.

Nagy Gyula elnök úr is elfogadta meghívásunkat, aki kihasználta az alkalmat arra, hogy Szita Károly polgármester úrnak, a MMK tagjának ünnepélyes keretek között adja át a mérnökigazolványt.

A program zárása késő délután a felújított Csiky Gergely Színház megtekintése volt (lásd a borítófotót). Az építésztervező és Bokor András épületgépész tervező mutatta be a felújítás történetét, valamint az izgalmas, helyenként merész műszaki megoldásokat.

A második napra vendéglátóink csoportos kirándulást szerveztek a város talán leghíresebb lakójának, Rippl Rónai Józsefnek kiállításként működő egykori lakóházához.

Őszintén remélem, hogy a megjelent szakcsoportvezetőket sikerült arról meggyőzni, hogy a kamarai belső kommunikáció hatékonyságát, az információ gyors áramlását csak aktív közreműködésükkel tudjuk megvalósítani. Munkájuk fontossága mind a tagozat vezetése-, mind pedig a területeken dolgozó kollégák szempontjából megkérdőjelezhetetlen!

A beszámolót összeállította:
Gyurkovics Zoltán
elnök, MMK Épületgépészeti Tagozat

Elnökségi ülésÉpületgépészeti Tagozat

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul