e-gépész online szaklap

A2L: technológia az ökohatékony hűtési lánchoz

2020. augusztus 31. | e-gépész| |  0 |

Az európai szabályozás bizonyos alkalmazási területeken már most is, és a jövőre nézve is rendkívül alacsony GWP-jű hűtőközegek használatát írja elő.

Az új követelmények teljesítéséhez a gyártók új, alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező HFO molekulákat terveztek és fejlesztettek ki. Azonban minél alacsonyabb a GWP, annál inkább nő a gyúlékonyság. Éppen ezért fontos volt megtalálni a középutat a GWP és a gyúlékonyság között, hogy a megoldások megfeleljenek a szakma igényeinek, a környezetvédelmi szempontoknak és a teljesítménnyel kapcsolatos elvárasoknak is.

Az új A2L hűtőközegek valamennyi vonatkozó jogszabály és tűzvédelmi előírás betartásával számos olyan alkalmazási területen és különböző folyamatokban használhatók, ahol korábban a HFC/HCFC hűtőközegeket alkalmaztak.

Az A2L hűtőközegek kizárólag a gyúlékonyságot számításba vevő új építésű berendezésekben, vagy kifejezetten ezekhez a termékekhez tervezett rendszerekben használhatók.

Három hűtőközeg a hűtési folyamatok összességének kiszolgálásához

A Climalife által forgalmazott három hűtőközeg, vagyis a  Solstice® yf, Solstice® ze és Solstice® L40X, lehetővé teszi a kereskedelmi és ipari hűtésben adódó igényeinek kielégítését. 150 alatti GWP-jükkel megfelelnek az F-Gáz Rendelet követelményeinek, és lehetővé teszik a rendszerek energiahatékonyságának növelését.

A berendezés- és alkatrészgyártók többsége már jóváhagyta ezeket a hűtőközegeket.

A piacon rendelkezésre álló, 1 és 40 kW közötti hűtőteljesítményű aggregátokkal már most üzembehelyezhetők egyszerű és könnyen karbantartható berendezések szupermarketek, kiskereskedelmi üzletek, hűtőkamrák és hűtőházak számára.

Szeretne többet megtudni az A2L technológiáról? Nézze meg újra az A2L hűtőközegeket bemutató webináriumot a Climalife Youtube-csatornáján, és vegyen részt Ön is a környezettudatos hűtéstechnikában!

Ismerkedjen meg az A2L hűtőközegekkel kapcsolatos esettanulmányokkal!

Solstice

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul