e-gépész online szaklap

50 éves a gépészmérnökképzés Pécsett

Várják az egykori hallgatók fotóit, videóit

| | |  0 | |

50 éves a gépészmérnökképzés Pécsett

1970. október elsején indult a gépészmérnök főiskolai képzés Pécsett, a frissen átadott Boszorkány úti kampuszon. Az elmúlt ötven év alatt gépészmérnökök ezrei szerezték itt diplomát főiskolai, egyetemi vagy szakmérnöki képzéseken.

A PTE MIK Épületgépész- és Létesítménymérnöki Tanszék méltó módon szeretné megünnepelni alapításának félévszázados évfordulóját. Mint azt a tanszékvezető, Baumann Mihály közölte, 2020. október 3-ára tervezik a jubileumi ünnepségét, amelynek keretében szeretnének a pécsi gépészmérnök képzésről is megemlékezni. Remélik, hogy a terveiknek nem szab határt a koronavírus terjedése, de addig is az erre létrehozott Facebook-felületet szeretnék felhasználni fotók, grafikák és videók közzétételére emlékezetes pillanatokról, volt kollégákról, hallgatói eseményekről.

– Bár ezt a Facebook oldalt mi – a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán jelenleg dolgozó épületgépész és gépészmérnök kollégák – hoztuk létre, szeretnénk, ha mások is reszt vennének az oldal szerkesztésében. Ezért kérünk, Kedves Barátunk, ha van a birtokodban olyan, a gépészképzéshez kapcsolódó régi kép vagy más dokumentum, amelyet szívesen bemutatnál, kérünk, küldd el a részünkre (regdon@mik.pte.hu), vagy oszd meg ezen az oldalon. Szeretettel várjuk a fotókat, emlékeket! Szerkesszük együtt az oldalt és ünnepeljünk együtt az 50 éves pécsi gépészmérnökképzést! – áll Baumann Mihály levelében.

A Kar minél több egykori hallgatójával szeretné felvenni a kapcsolatot, ezért azt kérik, hogy akihez eljut ez a felhívás, minél több egykori évfolyamtársával ossza meg a kezdeményezés hírét, illetve hogy a korábbi hallgatók adják meg friss elérhetőségüket a szervezőknek.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul